USA seadusandjad vaevad eelnõud kiibidefitsiidi leevendamiseks

Copy
USA President Joe Biden hoidmas mikrokiipi.
USA President Joe Biden hoidmas mikrokiipi. Foto: Saul Loeb

USA seadusandjad vaevad kolmapäeval ettepanekuid kõrgtehnoloogia sektori elavdamiseks, konkurentsivõime tugevdamiseks Hiina ees ja üleilmse kiibidefitsiidi leevendamiseks.

Esindajatekoja demokraatide teisipäeval esitatud eelnõu «Ameerika konkureerib» on vastus senati 200 miljardi dollarisele USA innovatsiooni ja konkurentsi seadusele, mille eesmärk on leevendada tarneprobleeme.

USA kaubandusministeerium teatas teisipäeval, et firmadel on keskmiselt vähem kui viie päeva jagu pooljuhtide varusid, mis teeb nad haavatavaks tööseisakutele.

President Joe Biden tahab investeerida 52 miljardit dollarit pooljuhtide arendamiseks ja tootmiseks kodumaal, kuid esindajatekoja demokraadid on juunis senati õnnistuse saanud eelnõud pikalt läbi vaadanud.

Spiiker Nancy Pelosi nimetas hiljuti paketti kõrgeimaks prioriteediks, kuna tarneahela probleemid on tootjaid aina enam muretsema pannud.

Valge Maja, mis näeb algatust vahendina Hiina kasvava mõjuga võitlemiseks, on ärgitanud esindajatekoda eelnõud kiiremini menetlema.

Esindajatekoja 2900-leheküljeline variant eelnõust kujuneb ilmselt vastuoluliseks, kuna see hõlmab ettepanekut, mis USA kaubanduskoja survel senati eelnõust välja jäeti: valitsuse järelevalvemehhanismi investeeringutele USA rivaalides nagu Hiina.

Vabariiklased kurtsid ka, et neid jäeti eelnõu koostamisest kõrvale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles