Putin kohtub Ukraina kriisi kiuste Itaalia ärijuhtidega (3)

Copy
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Alexei Nikolsky/AP

Vene president Vladimir Putin kohtub kolmapäeval telesilla kaudu Itaalia ärijuhtidega, ehkki Rooma on sellele Ukraina kriisi tõttu vastu.

Putini veebikohtumisest Itaalia-Vene kaubanduskojaga võtavad osa energiafirma Enel, kindlustusfirma Generali, rehvitootja Pirelli ja arvatavalt ka suurpank Unicredit.

Energiahiid Eni teatas AFP-le, et otsustas kohtumisest kõrvale jääda.

USA ja teised lääneriigid on hoiatanud Moskvat ränkade majandussanktsioonide eest, kui viimane alustab kardetavat sissetungi Ukrainasse.

Itaalia kaubanduskoda teatas kohtumisest juba novembris, tuues selle eesmärgiks kahe maa majandus- ja kaubandussidemete tugevdamise.

Kohtumise ajastus on aga muret tekitav ja peaminister Mario Draghi valitsus palus riigiosalusega firmadel sellest osa mitte võtta, ütles asjaga kursis allikas.

Itaalia valitsusametnik ütles AFP-le: «Kohtumine on eraviisilise loomuga ja ükski Itaalia valitsuse liige selles ei osale.»

Kremli teatel tulevad päevakorda majanduskoostöö, kaubandus ja investeeringud, eriti aga võimalused koostöö tugevdamiseks energeetika, tööstuse, rahanduse ja keskkonnasõbraliku tehnoloogia vallas.

Itaalia sõltub suurel määral Vene gaasist, mistõttu on riigil kaubavahetuses Venemaaga krooniline defitsiit.

Venemaal tegutseb üle 500 Itaalia ettevõtte, teatas Itaalia-Vene kaubanduskoda.

Koja juht Vincenzo Trani ütles 17. jaanuaril, et kõnelused on võimalus pidada aktiivset dialoogi poliitilise retoorikata.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles