Swedbanki elukindlustus on maksnud hüvitist kaheksa koroonasurma eest (1)

PM Majandus
Copy
Eleriin Reinmann.
Eleriin Reinmann. Foto: Jake Farra/Foto - Jake Farra

Swedbank Life Insurance SE maksis eelmisel aastal välja 3,7 miljoni euro eest elukindlustushüvitisi, sealhulgas ka kaheksa koroonaviirusega seotud surma eest.

Kõige enam tehti väljamakseid traumade tõttu – 1418 väljamakset. Suurim väljamakse oli üle 8900 euro – liiklusõnnetuses sai juht vigastada ja vajas operatsioone. Hüvitatud traumajuhtumise loetelus olid ka sõiduki kokkupõrge põdraga, rünnaku ohver ja redelilt kukkumine. Kokku maksti traumade eest hüvitist üle 693 000 euro.

Püsiva töövõimetuse tekke eest maksti hüvitist kokku üle 613 000 euro. 85% juhtudest oli töövõime kaotus seotud haigusega, ennekõike vähkkasvajast tingituna. 15% juhtudest oli tegu õnnetusjuhtumiga. Püsiva töövõimekaotuse tõttu elukindlustushüvitise saaja keskmine vanus oli 47 aastat.

Möödunud aastal hüvitati ka kaheksa koroonaviiruse põhjustatud surmajuhtumit. Kõik lahkunud olid mehed, noorim 38 aasta vanune ja vanim 66-aastane. Koroonasurmade väljamaksete kogusumma oli 194 115 eurot, suurim väljamakse 73 521 eurot. Enamasti olid patsientidel kaasuvad haigused. 

84% kindlustusseltsi hüvitatud surmajuhtumitest oli põhjustatud haigustest. Kõige sagedasemad surmapõhjused olid vähkkasvajad (28 juhtumit) ja südame-veresoonkonna haigused (22 juhtumit). 16% juhtudest on surma põhjuseks õnnetus. 2021. aasta suurim elukindlustushüvitis, 280 000 eurot, maksti uppunu lähedastele.

Aastaga suurenes elukindlustuslepingute arv 4,6% võrra.

«Elukindlustuslepingute arv on aastast-aastasse järjekindlalt kasvanud,» märkis Swedbanki elukindlustuse valdkonnajuht Eleriin Reinmann. «Kindlasti on seda mõjutanud ka koroonakriis ja teatav ebakindlustunne tuleviku suhtes. Selleks, et ebakindlust oleks vähem, on ka üha enam laenuvõtjaid oma elu kindlustanud. 2021. aastal tegime laenudega seotud elukindlustuse väljamakseid kokku 1,2 miljonit eurot.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles