Nüüd on viimane hetk maksusoodustuste info esitamiseks

PM Majandus
Copy
Euro rahatähed.
Euro rahatähed. Foto: Elmo Riig

Kuigi tulude deklareerimine algab alles kahe nädala pärast, andis maksu- ja tolliamet teada, et need ettevõtted, kes pakuvad maksusoodustustega teenuseid, peavad kulutused esitama juba 1. veebruariks.

Maksusoodustustega teenuste peamised pakkujad on pangad, kindlustusseltsid ja koolitusettevõtted. Inimesed saavad tulust maha arvata ka tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute, sihtasutuste ja usuliste ühenduste nimekirja kuuluvatele ühingutele tehtud kingitused ja annetused.

«Õigeaegselt esitatud maksusoodustusega seotud andmed jõuavad eeltäidetuna tuludeklaratsioonile, mis võimaldab inimestel oma tulud kiiresti deklareerida, võttes arvesse mahaarvamisi. Nii saadakse kohe teada oma lõplik maksukohustus eelmise aasta kohta,» teatas amet.

Tuludeklaratsiooni esitades saavad inimesed tulust mahaarvamisi teha järgmiste kulude puhul: eluasemelaenu intressid, koolituskulud, kingitused ja annetused. Neid võib kokku tulust maha arvata kuni 1200 euro ulatuses.

Seadus soosib jõukamaid, sest vastavalt seadusele ei saa mahaarvamised ületada 50% maksumaksja sama maksustamisperioodi Eestis maksustatavast tulust ning eluasemelaenu intressid ületada 300 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles