Starship sai Euroopa Investeerimispangalt hiigelsuure rahasüsti

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Starship Technologiese juht Alistar Westgarth.
Starship Technologiese juht Alistar Westgarth. Foto: Sander Ilvest

Eesti pakiroboti firma Starship Technologies saab Euroopa Investeerimispangalt teadus- ja arendustegevuste edendamiseks rahastust 50 miljonit eurot.

Euroopa Investeerimispangaga (EIP) sõlmiti 50 miljoni kvaasiomakapitali leping, mis tähendab, et tagasimaksed sõltuvad ettevõtte majandustulemustest. EIP asepresident Thomas Östros ütles, et kuna Starshipi robotid on oma väärtust tõestanud, siis aitab panga tugi neil veelgi tehnoloogiat arendada ja tootmist kiiremini kasvatada.

Starship Technologiesi tegevjuht Alastair Westgarth kommenteeris, et EIP toetus aitab neil jätkata viimase miili tarne ümberkujundamist ja tuua nõudluspõhise kullerteenuse eelised ning pakutav mugavus miljonite inimesteni. 

Starshipi personalijuhi Maris Kadakase sõnul tähendab jõulise laienemise plaan ka laialdast uute talentide värbamist. «Plaanime selle aasta jooksul üle maailma värvata juurde ligi 800 inimest – see tähendab, et meie töötajate arv kahekordistub. Oleme aktiivselt võimekate talentide otsingul – eelkõige vajame tarkvaraarendajaid ja insenere, aga ka juhitasandi-, tootmis- ja tugifunktsioonide töötajaid,» selgitas Kadakas.

Starship pakub praegu teenuseid mitmes ELi, Ühendkuningriigi ja USA linnas, ülikoolilinnakutes ja tööstuspiirkondades.

EIP on Euroopa Liidu laenuandja ning üks suurimaid kliimarahastuse pakkujaid, toetades projekte, mis edendavad ELi prioriteete ja eesmärke. Rahastus, mida toetab Euroopa Strateegiliste Investeeringute Fond, kaasatakse riskilaenu kaudu ning seda kasutatakse teadus- ja arendustegevuseks, sealhulgas tuhandete robotite ehitamiseks Starshipi inseneeria- ja innovatsioonikeskuses Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles