Estateguru laenumaht kasvas mullu ligi 70 protsenti

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Estateguru kaasasutaja Marek Pärtel.
Estateguru kaasasutaja Marek Pärtel. Foto: Sander Ilvest

Kinnisvara ühisrahastusplatvormi EstateGuru väljastatud laenumahud kasvasid mullu 69 protsenti 203 miljoni euroni. Uusi investoreid lisandus 35%.

EstateGuru teatas, et teenis mullu 7,1 miljonit eurot tulu, mida on 58 protsenti rohkem kui 2020. aastal. 2021. aasta lõpu seisuga ulatus ettevõtte hallatavate varade maht 220,3 miljoni euroni.

Riikidest, kus EstateGuru tegutseb, liitus 2021. aasta jooksul 13 900 uut investorit, ja riikidest, kus ettevõte veel ei tegutse, lisandus 42 000 uut investorit – enim Hispaaniast, Itaaliast ja Hollandist. Aastalõpu seisuga oli platvormil 112 000 investorit. 

Mullu teenisid EstateGuru investorid 14,9 miljonit eurot intresse. Aasta jooksul rahastati 1072 projekti 203 miljoni euro väärtuses. Tagastatud laenude keskmine tootlus ulatus 10,3 protsendini.

«2021. aasta suurepärane tulemus annab hea hoo ka alanud aastale. Oleme jätkuvalt ambitsioonikad ning tänavu kavatseme kasvu kolmekordistada,» ütles EstateGuru kaasasutaja ja nõukogu esimees Marek Pärtel. «Selle eesmärgi saavutamiseks investeerime üha enam laenude väljastamise tehnoloogiasse, suurimate Euroopa turgude avamisse, uutesse talentidesse ja lisanduvatesse institutsionaalsetesse krediidiliinidesse.»

Pärteli sõnul on nende rahastamise keskmine kiirus 33,5 tundi, mida vajavad väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted, et püsida konkurentsivõimelisena ning kasutada kiiresti ära turul tekkivaid ärivõimalusi.

Kinnisvaraturu olukord on stabiilne kõigis riikides, kus EstateGuru tegutseb – vaatamata koroonapandeemiale ja sellega kaasnevale ebakindlusele. «See toetab meie plaane laieneda tänavu Ühendkuningriiki, Hollandisse, Hispaaniasse ja Itaaliasse,» lisas Pärtel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles