TLT esimesed ümberehitatud autonoomsed trollid alustavad sõite (2)

BNS
Copy
Troll
Troll Foto: TLT

Alates esmaspäevast alustavad Tallinnas sõitmist autonoomsed trollid, mis teenindavad reisijaid liinil 72 Keskuse-Kopli.

Tallinna Linnatransport on ainus teenuseoperaator maailmas, kes on iseseisvalt ümber ehitanud kaks trollibussi. «Teenusepakkujana oleme maailmas ainukesed, kes on julgenud ise ühissõidukeid arendada. Esimeste proovisõitude järel saame kinnitada, et TLT spetsialistide ümberehitatud trollid suudavad ilma sarvedeta sõita kuni 20 kilomeetrit,» ütles TLT juhatuse liige Otto Popel.

Popel lisas, et esialgu võib kaht autonoomset trolli näha sõitmas bussiliinil number 72 suunal Keskuse-Kopli ning trolliliinil number 4. Mustamäe-poolse osa läbivad sõidukid kontaktliinis ning ülejäänud osa aku toitel. 

«Kui seni on Tallinnas räägitud trammiliinide pikendamisest Laagna teele, siis tänu autonoomsetele trollidele võivad pealinna tekkida ka uued trolliliinid – autonoomsete trollide akud võimaldavad sõita ligi 20 kilomeetrit ehk saame seniseid trolliliine oluliselt pikendada,» nentis Popel. 

TLT ehitas oma Kadaka tee depoos ümber seni liinil olnud Solaris Trollino 12 ja Solaris Trollino 18 trollibussi. Trollide vooluvõtturi süsteemi uuendati, sõidukitele lisati elektriakud ning lisaks värskendati sõidukite sisemust. Trollidele lisati ka konditsioneer, mis tagab ka suvekuumaga paremad reisitingimused. Uuendati ka istmeid ning trollide sisedisaini.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles