Hilistel otsustajatel läheb järgmisel koolivaheajal reisimisega raskeks

Adele Johanson
Copy
Tenerife.
Tenerife. Foto: via www.imago-images.de/imago images/Tim Röhn

Kui mõni pere tahaks veel veebruari lõpus ja märtsi alguses koolivaheajal minna Kanaari saartele Tenerifele, siis Novatoursi lehelt on selleks ajaks pakkumised 4-liikmelisele perele juba kallimad kui 4000 eurot ja ega neid võimalusi enam teab kui palju järgi pole. Märtsi lõpus reisides oleksid kõige soodsamad valikud pea poole odavamad.

Egiptusega on sama lugu. Kui Hurghadasse minna veebruari lõpus, maksab nädalane puhkus ühele inimesele kõige soodsamal juhul 639 eurot. Jaanuari lõpus peaks sama lõbu eest välja käima 505 eurot.

Novatours Eesti turundusjuhi Olev Riisbergi sõnul on veebruari lõpus algavaks koolivaheajaks saadaval viimased kohad Egiptusesse, Kanaari saartest Tenerifele ja Araabia Ühendemiraatidest Dubaisse.

«Laste koolivaheaeg on reisijate jaoks väga aktiivne ja nõutud periood. Selleks ajaks broneeritakse oma reis tavaliselt juba varakult, et saada osa varajase tellija soodustustest, laiemast hotelli valikust ning paindlikest broneerimistingimustest,» märkis Riisberg.

Estraveli turundusosakonna juhi Katrin Aaslaiu kinnitusel on veel kohti saada nii Egiptusesse kui ka Tenerifele, kui kuupäevadega veidi paindlik olla ja näpistada kas enne või peale vaheaega päev-paar.

Liinilendudest leiab tema sõnul veel mõistlike hindadega variante Dubaisse, eriti kui olla nõus näiteks Riiast lendu alustama.

Dubai on sel aastaajal lähim sooja kliimaga sihtkoht ning liinilennud sinna reeglina märksa paremate lennukite ja teenindusega kui pisut kaugemal asuvatele Kanaari saartele. Kes on valmis rahaliselt ja ajaliselt veidi rohkem panustama, võib kaaluda ka Mehhikot või Tansaaniat.

Planeerimine muudab reisi taskukohasemaks 

Koolivaheajal tuleb pikemalt planeerida ka reisimist Eesti sees. Populaarsemad spaad on Aaslaidi sõnul enne koolivaheaega juba broneeritud ja kohtade saadavus viimsel hetkel pigem keeruline. Laste lemmikud on Terviseparadiis, kus on rohkelt basseine ja torusid ning Noorus Spa vastavatud veepargiga.

Koolivaheajal paraku on hinnad krõbedamad kui muidu, sest reisida soovijaid on rohkem. «Oma reisiotsuse viimasele minutile jätnud kliendid on pidanud avastama, et soovitud hotell või ajaliselt sobiv lend on välja müüdud. Samuti ei pruugi hinnatase vastata ootusele,» möönis Riisberg.

Kõige soodsam aeg koolivaheaja puhkust planeerida on siis, kui reisikorraldaja uue hooaja müügi avab. Kliendi jaoks tähendab see suuremat valikut ja soodsamaid broneerimistingimusi.

Ka Estravelil on kliente, kes teevad nii kevadise kui sügisese koolivaheaja broneeringud ära kohe, kui uue hooaja müük avatakse. «Eelmise aasta sügisvaheaeg oli selles mõttes ainulaadne, et nii palju lisalende Türki pole kunagi varem pandud kui oktoobri koolivaheajaks. Seetõttu said kõik soovijad ka viimasel hetkel oma päikesepuhkuse broneerida,» rääkis Aaslaid.

Inimesed tahavad jälle maailma näha 

Juba eelmisest aastast on reisisoovid jälle kasvama hakanud ning reisikorraldajad on end tasapisi hakanud taas võrdlema aastaga 2019, mis oli turismiettevõtetele väga hea.

«Reisihuvi algas juba 2021. aasta suvel ja parimaks kuuks oli oktoober, mil oli ka sügisene koolivaheaeg. Siis toimus palju lisalende just peredele sobivatesse puhkuse sihtkohtadesse. Järgmist käibetippu ootame märtsis 2022. Käive on iga kuu suurenenud, kuid jääb 2019. aastale veel alla,» kirjeldas Aaslaid.

Ka Riisbergi hinnangul inimesed pikast koroonamaratonist väsinud ja vajavad vaheldust ning kosutust.

Pandeemiast tulenevad riiklikud piirangud ei lasknud meil vahepeal vabamalt lennata, nüüd on lendamine taastumas. «2021. aasta oli kindlasti koroonaviirusega kohanemise aasta. Kui 2020. aastal saime jupiti korraldada reise ainult üksikutesse sihtkohtadesse, siis alates mullu veebruarist on meie reisikorraldus taas stabiilsem ning ka sihtkohtade valik suurem.»

Reisijad on reisikorraldajate kinnitusel vaatamata pisikesele ebamugavusele omaks võtnud, et lennukis peab kandma näomaski ning täitma ja austama täiendavad ohutusmeetmeid, samuti olema paindlik ja mõistev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles