Ärimehed ähvardavad Maximat pankrotiga

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima.
Maxima. Foto: Sille Annuk.

Investerimisfirma Alta Capitali meeste Andres Rätsepa ja Indrek Rahumaa kinnisvaraarendusfirma on esitanud Leedu poeketile Maxima ultimaatumi.


Uut logistikakeskust Rae valda rajama hakanud Maxima on arendajale võlgu üle 60 miljoni krooni, kirjutab

Äripäev

. Kui pankrotihoiatus ei aita, lubab arendaja minna ligi 50 miljardi kroonise aastakäibega jaemüügihiiu vastu ka kohtusse.

«See mure meil tõesti on, Maxima ei täida lepingujärgseid kohustusi,» ütles Alta Capitali partner ja juhatuse liige Andres Rätsepp. Riskikapitalisti sõnul sõlmis Rebasepõllu Arendus kaubandusketi kinnistu müügiks mullu kevadel võlaõigusliku müügilepingu. «Tänaseks oleks pidanud kogu kinnistu ostuhind olema tasutud, siis oleks ka omand Maximale üle lainud. Kuna ostuhind ei ole täielikult tasutud, pole ka omand veel üle läinud,» selgitas ta.

Jaekaubandusketi avalike suhete juht Erkki Erilaid ütles, et arendaja jutt ei vasta tõele. «Võlga ei ole. Rebasepõllu Arendus peab rajama vastavalt Maxima Eestiga sõlmitud lepingule logistikakeskuse ehitamiseks vajaliku infrastruktuuri. Tehingu lõpule viimiseks on vaja jõuda kindlalt selgusele, et arendusfirma suudab garanteerida logistikakeskuse kommunikatsioonide rajamise. Kahjuks on vahepeal selgunud, et võib tulla probleeme, mistõttu me ei saa õigeaegselt taotleda ehitusluba ega ehitust alustada,» selgitas Erilaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles