Intel investeerib 20 miljardit dollarit kiibitehastesse USA-s

Copy
Intel.
Intel. Foto: MIKE BLAKE/Reuters/Scanpix

USA kiibihiid Intel teatas reedel, et investeerib 20 miljardit dollarit kahe uue pooljuhtide tehase ehitamisse Ohio osariigis.

Ühendriike vaevab pooljuhtide nappuse hoogustatud inflatsioonilaine ja president Joe Biden on manitsenud ettevõtteid tooma tootmist tagasi USA-sse, mis oli kunagi maailma üks peamine kiibitootja.

Tehaste ehitamine osariigi pealinna Columbuse lähedale peaks algama käesoleva aasta lõpus ja kiibitootmine aastal 2025, teatas ettevõte.

Valge Maja tervitas teadet, öeldes, et administratsioon on teinud kongressi, rahvusvaheliste liitlaste ja partnerite ning erasektoriga katkematut tööd USA kiibitootmisvõimekuse laiendamiseks.

«USA kaotas oma eelise – meie osakaal maailma pooljuhtide toodangus on langenud viimase 30 aastaga 37 protsendilt kõigest 12 protsendile,» teatas Valge Maja.

Hiljutised tarneraskused on toonud välja pooljuhtide sügava tähtsuse, kuivõrd neid kasutatakse aina rohkemates toodetes, autodest telekate ja nutitelefonideni.

Suur nõudlus ja tehaste ajutine sulgemine koroonaviiruse tõttu on viinud defitsiidini, mis on mõjutanud kõiksugu tööstusi, autodest arvutimängudeni.

Intel teatas sel kuul ka 20 miljardi dollari investeerimisest kahte tehasesse Arizona osariigis.

Lõuna-Korea elektroonikahiid teatas novembris, et ehitab 17 miljardit dollarit maksva tehase Texases.

Läinud aasta algusest on pooljuhitööstus teatanud ühtekokku pea 80 miljardi dollari ulatuses investeeringutest USA-s aastani 2025, teatas Valge Maja viitega tööstusliidu andmeile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles