Kindlustused maksavad hädaliste kulude katteks umbes poole kogutud rahast

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Julgus ja õnnetus on vennad, ütleb eesti vanasõna. Kindlustused rõhutavad, et kindlustustingimused tuleb kindlasti läbi lugeda. 
Julgus ja õnnetus on vennad, ütleb eesti vanasõna. Kindlustused rõhutavad, et kindlustustingimused tuleb kindlasti läbi lugeda. Foto: Artur Kuus

Mõned head aastad tagasi külastas üks 85-aastane Eesti vanaproua lõunamaareisi käigus ka kohalikku loodusparki. Paraku otsustas üks sealseid vaatamisväärsusi – nimelt ahv – külaliselt käekoti röövida. Salva kindlustuse kindlustusdirektor Urmas Kivirüüt kirjeldab, et kott oli äsja ostetud ja erkpunast värvi ning söakas vanaproua aksessuaarist loobuda ei tahtnud. Nii läkski suuremaks rebimiseks. Lõpuks väljus proua võistlusest võitjana, kuid vajas saadud ahvihammustuste tõttu hiljem haiglaravi.

«Hüvitasime nii tema ravikulud, hilisema kojusõidupileti maksumuse, tema abikaasa kui saatja kulud ning pagasikindlustuse alusel võitluses kahjustada saanud käekoti maksumuse,» ütleb Kivirüüt.

Ent enamasti on kindlustuste töö seotud tragöödiatega. «Õnnetused, rasked ootamatud haigestumised, surmad,» loetleb Kivirüüt ega taha sedasorti juhtumeid pikemalt kirjeldada. Lõppkokkuvõttes taandub kõik sellele, kas kulud hüvitada ja millises ulatuses.

Helilooja ja viiuldaja Tõnu Raadikut Mehhikos tabanud südamerike ja esialgu 75 000-dollariliseks hinnatud haiglaarve on jõudnud paljude teadvusesse just selle tõttu, et sotsiaalmeediasse paiskunud väite järgi ei tahtnud reisikindlustuse väljastanud firma BTA operatsioonikulu katta. Sestap hakkasid heategijad Raadiku aitamiseks ruttu raha koguma. Kindlustus – küllap õigustatult mures oma reputatsiooni pärast – on tõtanud kinnitama, et tegemist on arusaamatusega ja et kinni makstakse mõlemad Raadikule vajalikuks osutunud operatsioonid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles