Maaelu edendamise sihtasutuse uueks juhiks valiti Meelis Annus

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Meelis Annus.
Meelis Annus. Foto: Meelis Meilbaum

Maaelu edendamise sihtasutuse (MES) nõukogu valis täna toimunud koosolekul sihasutuse juhatuse liikmeks Meelis Annuse.

MESi nõukogu esimehe Andes Oopkaupi sõnul osales konkursil mitu väärikat kandidaati. «Suur huvi MESi juhatuse liikme ametikoha vastu näitab sihtasutuse olulisust valdkonna finantseerimismaastikul,» märkis ta.

«Mul on väga hea meel, et sihtasutust asub juhtima Meelis Annus, kes ühelt poolt tunneb hästi põllumajanduse ja maaelu valdkonda ning teisalt omab varasemast pikaajalist kogemust krediidiasutuste poolelt,» kommenteeris Oopkaup lõplikku valikut.

Maaeluminister Urmas Kruuse arvates seisavad ettevõtjate ees roheüleminekuga kaasnevad väljakutsed, mis toovad kaasa uusi ja täiendavaid finantseerimisvajadusi. «Seetõttu on tervitatav, et Meelis Annus asub oma põllumajandus- ja pangandussektori kogemustepagasiga MESi etteotsa,» märkis minister.

Meelis Annus juhtis aastatel 2015–2021 põllumeeste ühistut KEVILI, aastatel 2006–2015 töötas Swedbank AS Põhja-Eesti regiooni ärikliendisuhete osakonna juhatajana, täites seejuures põllumajandussektori juhi ülesandeid ning on varem töötanud muu hulgas Aru Grupp ASis ning Hansa Liising Eesti ASis. Ta on lõpetanud Eesti-Ameerika ärikolledži ärijuhtimise erialal.

Maaelu edendamise sihtasutus (MES) on 1993. aastal asutatud isemajandav eraõiguslik juriidiline isik, mille eesmärk on toetada ja elavdada Eesti maapiirkonna ettevõtlust, luues paremaid võimalusi kapitalile ligipääsuks ning tõsta maaettevõtluse konkurentsivõimet.

MES pakub laene ja tagatisi, pilootprojektina pakub MES eraisikutele eluaseme kaaslaenu krediidiasutustega Ida-Virumaal ning Kagu-Eestis, Põlva-, Võru- ja Valgamaal. Lisaks opereerib MES maaelu nõuandeteenistust ning panustab aktiivselt maaelu mainekujundusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles