Eesti valitsuse kolmanda kvartali eelarvedefitsiit oli alla EL-i keskmist

BNS
Copy
Maailma aktsiaturud on langusesse läinud.
Maailma aktsiaturud on langusesse läinud. Foto: Arvo Meeks

Möödunud aasta kolmandas kvartalis oli Eesti valitsemissektori eelarve hooajaliselt tasandatud puudujääk 2,4 protsenti sisemajanduse koguproduktist (SKP), jäädes sellega alla euroala ja Euroopa Liidu (EL) keskmisele.

EL-is tervikuna oli valitsemissektori puudujääk teises kvartalis 3,7 protsenti SKP-st, euroalal aga 4 protsenti SKP-st, selgub Eurostati andmetest. Kvartal varem oli defitsiit EL-is 5,8 protsenti ning euroalal 6,4 protsenti SKP-st. Eesti valitsussektori defitsiit oli teises kvartalis 3,4 protsenti SKP-st.

Valitsemissektori tulud olid kolmandas kvartalis euroala arvestuses keskmiselt 47 protsenti SKP-st, 0,2 protsendipunkti enam kui teises kvartalis. Valitsemissektori kulutused olid euroala lõikes 51 protsenti SKP-st ehk 2,2 protsendipunkti vähem kui kvartal varem.

EL-i lõikes olid sektori tulud 46,5 protsenti SKP-st, 0,5 punkti rohkem kui eelnevas kvartalis. Sektori kulutused moodustasid samal ajal 50,2 protsenti SKP-st, 2,1 protsendipunkti võrra vähem kui 2021. aasta teises kvartalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles