LHV soovitab TextMagicu aktsiat müüa

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
TextMagic IPO üritus Kultuurikatlas.
TextMagic IPO üritus Kultuurikatlas. Foto: Eero Vabamägi/Postimees

LHV alustas hiljuti börsi alternatiivturule jõudnud TextMagicu aktsia analüüsimist ja jõudis järeldusele, et aktsiat võiks müüa. 

Aktsia õiglase väärtuse vahemik on 8–9 eurot, aktsia maksis täna hommikul 9,02 eurot.

LHV hindab, et kuna olemasolev toode juba tekitab positiivset rahavoogu, siis ei olnud kontsernil vaja kiiret lisarahastust oma kasvu ja arengupüüdluste finantseerimiseks, kuid edukas IPO võimaldab soodustada aktsiaoptsioone, et meelitada ligi rohkem talente ja kiirendada uue kliendikaasamise platvormi arendusprotsessi, luues rohkem väärtust aktsionäridele ja klientidele.

«Meie arvates muudab TextMagicu atraktiivseks investeerimisobjektiks eelkõige tõsiasi, et tema olemasolevate ja kavandatavate tarkvaraplatvormide mahtu on hõlbus suurendada, tänu millele on ettevõte võimeline laienema kiiresti ja jõuliselt üleilmsetele turgudele,» kirjutasid LHV analüütikud.

Kui TextMagic suudab pakkuda oma kasvavale kliendibaasile konkurentsivõimelisi ja usaldusväärseid lahendusi, on tal üleilmsel A2P SMSi ja kliendihalduse turul tohutu potentsiaal, leiab LHV. 

«Meie hinnangu peamised riskitegurid on oodatust aeglasem ja kallim arendusprotsess ning uue Touchpointi platvormi ebaõnnestunud käivitamine, suuremate konkurentide tugev konkurents esmatähtsatel turgudel, võimalikud muutused A2P SMSi turgu käsitlevas õiguskeskkonnas ning prognoositust tagasihoidlikum kasv ja väiksemad marginaalid põhilise A2P SMS-platvormi puhul,» märkisid analüütikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles