Rain Lõhmuse osalusega firma investeeris rohelise kliimatehnoloogia firmadesse

PM Majandus
Copy
Soojuspump.
Soojuspump. Foto: Kuvatõmmis.

Rain Lõhmuse osalusega erakapitaliettevõte Livonia Partners investeeris Bestair Groupi ja Zave Groupi, mis on rohelisi kodukliimalahendusi pakkuvad ettevõtted.

Livonia investeeringu eesmärk on toetada ettevõtete kasvu jätkumist nii eri turgudel kui ka ärisuundades.

Bestairi asutasid vennad Ivo ja Jaan Kõpper ligi 20 aastat tagasi. Praeguseks ulatub Bestairi ja Zave aastane kogukäive üle 60 miljoni euro. Bestair Group tegutseb edasimüüjana kiirelt kasvavas keskkonnasõbralike kodukliimalahenduste valdkonnas. Tallinnas asuv ettevõte teeb tihedat koostööd ülemaailmsete brändidega ning näitab edukat müüki nii Skandinaavias kui ka Baltikumis. Lisaks on ettevõttel kavas laieneda mujale Euroopasse.

Bestairi veebipõhine B2C ärisuund Zave on haarde poolest suurim taastuvenergialahenduste müügiplatvorm Põhja-Euroopas ja sellele prognoositakse lähiaastatel hüppelist kasvu. Mõlemad vennad jätkavad enam kui 50 töötajaga äri juhtimist.

Ivo ja Jaan Kõpperi osalus kokku on peale tehingut 67% ning Livonia Partnersi fondil 33%.

Investeering on Livonia Partnersi teise fondi teine rahapaigutus. Livonia üks peamisi fookusvaldkondi on nimelt kliimapositiivsed investeerimisvõimalused. 

Tehingut nõustasid Livonia poolelt Cobalt ja PwC ning Bestairi poolelt RASK.

Tehingu finantstingimused ei kuulu vastavalt poolte kokkuleppele avaldamisele.

Livonia Partners on Baltimaades tegutsev eraõiguslik investeerimisettevõte, mille varade maht on 230 miljonit eurot. Ettevõtet juhivad selle asutajad Kaido Veske, Kristīne Bērziņa, Rain Lõhmus ja Mindaugas Utkevičius. Livonia kontorid asuvad Eestis, Lätis ja Leedus. Investorid on kohalikud ja rahvusvahelised finantsinstitutsioonid, Baltikumi ja Põhjamaade pensionifondid, EBRD (the European Bank for Reconstruction and Development), ning Balti Innovatsioonifond (BIF), mis investeerib Euroopa Investeerimisfondi (EIF) ning Balti rahvuslike investeerimisfirmade kogutud kapitali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles