Pensionid toob edaspidi Omniva asemel koju uus firma, kuupäev võib muutuda

Tarbija24
Copy
Pensionär.
Pensionär. Foto: Tairo Lutter/Postimees

Alates 1. veebruarist hakkab pensionide, toetuste ja hüvitiste kojukannet Omniva asemel tegema AS Hansab koostöös turvaettevõttega Viking Security. Pensionid, toetused ja hüvitised tuuakse koju 5.–12. kuupäevani.

Sotsiaalkindlustusameti projektijuhi Regina Maslova sõnul võib inimeste jaoks muutuda senine kojutoomise kuupäev.

«Järgmisel nädalal saadab Hansab SMSi, kus on kirjas kojukande kuupäev. Neil, kellel mobiiltelefoni pole, palume ise või lähedaste abil helistada sotsiaalkindlustusameti infotelefonile 612 1360,» teavitas ta. 

Edaspidi tuuakse toetused, hüvitised ja pensionid koju kella 8–18ni ja ka nädalavahetustel, erandiks on riigipühad.

Maslova selgitas Postimehele, et vastavalt seadusele tuli neil kojukandele korraldada uus hange ning selle võitis Hansab. 

Uue korraldajaga muutub odavamaks ka teenuse hind. Kui varem tuli kojutoomise eest maksta 8,10 eurot, siis 1. veebruarist maksab hüvitise kojutoomine neile, kes selle teenuse eest ise maksavad, 6,70 eurot.

«Hüvitiste kättesaamisel tuleb kojukandjale näidata oma isikut tõendavat dokumenti. Kui tegemist on kellegi teise pensioniga, siis tuleb näidata ka volikirja,» selgitas Maslova, kuidas tagatakse raha turvaline jõudmine õige inimeseni. Aadressi või telefoninumbri muutusest tuleb teavitada sotsiaalkindlustusametit.

Muudatus puudutab orienteeruvalt 5500 sotsiaalkindlustusameti klienti, kellele pension, toetus või hüvitis koju tuuakse. Kõigile neile saatis sotsiaalkindlustusamet jaanuaris koju ka infolehe täpsema infoga uue teenusepakkuja ja tingimuste kohta.

Liikumistakistusega inimestele või neile, kes elavad hajaasustusega piirkondades ning kellele pangateenus on raskesti kättesaadav, viiakse pensionid, toetused ja hüvitised koju tasuta. Pensioni või toetuse kojukande tellimiseks tuleb esitada avaldus, mille leiab ameti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles