Üle 100 kilomeetri tunnis - Eesti jääsurfajad purustasid kiirusrekordeid

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy

Majapidamistele ja elektriliinide hooldajatele palju muresid toonud tormid olid talisurfaritele pidupäevad. Jääl purjetati nii Hiiumaal kui Pärnumaal ning sündisid mitmed rekordid

Nädalavahetuse tormituuled meelitasid surfareid nii jääle kui vette. Kui kaugele Läänemere jäävabasse osasse ulatuva Hiiumaa Kõpu poolsaare läänetipus Kalana Äärel sai surfata suurtel tormilainetel, siis sisemaa poole jäävatel lahtedel sõideti jääpurjekate, surfilohede ja uisukelkudega. 

Jääl sündis mitmeid uusi rekordeid. Mitmed lohesurfajad said eelmisel nädalal häid tulemusi ning kiiruspiir 100 kilomeetrit tunnis ületati mitmel korral. Ka purikelguga tehti ajalugu, sündisid uued Eesti rekordid nii meeste kui naiste arvestuses.

Naiste arvestuses püstitas Liisa Ljubtšenko Hiiumaal Sarve lahel purikelguga jääl suisa maailmarekordi, saavutades maksimaalseks kiiruseks 85,968 kilomeetrit tunnis. Tema kümne sekundi parim kiirus oli 85,059 kilomeetrit tunnis ning viis korda kümne sekundi keskmine oli 81,847 kilomeetrit tunnis, mis on talisurfi kiirussõidus purikelgu klassis kõigi aegade teine tulemus.

Boris Ljubtsenko kihutas välja maksimaalseks kiiruseks 103,5 kmh, kümne sekundi keskmiseks rekordiline 100,37 kilomeetrit tunnis ja viis korda kümne sekundi keskmiseks 97,12 kilomeetrit tunnis, mis on ka seni kiireim tulemus Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles