Smartposti võrgustik kasvas eelmisel aastal ligi poole suuremaks

PM Majandus
Copy
Smartpost Itella pakimajake Abja-Paluojas.
Smartpost Itella pakimajake Abja-Paluojas. Foto: Smartpost OÜ.

2021. aastal kasvas Smartpost Itella pakimaht viiendiku võrra ning ületas kõiki seniseid rekordeid. Tänavu on oodata jätkuvat pakimahu kasvu ja seetõttu paigaldab ettevõte ligi 100 uut pakiautomaati.

«Pakimahud ületasid 2021. aastal kõiki rekordeid ning suur kasv andis tõuke 61 pakiautomaadi ning pakipunkti avamiseks. Smartposti võrgustikus on 259 jaotuspunkti, mida on 45% rohkem kui eelneval aastal. Nüüd oleme esindatud ka mitmes asulas, kus seni paki kättesaamise võimalus puudus,» ütles Itella Estonia tegevjuht Meelike Paalberg.

Lisaks võrgustikule kasvasid ka Itella pakimahud rohkem kui viiendiku võrra, kullerteenus 23% ning ettevõtte käive rohkem kui 10%. Hoolimata rekordmahtudest jõudsid 99,2% kõikidest pakkidest klientideni õigeaegselt.

Itella Estonia tegevjuhi sõnul plaanitakse sel aastal lisada ligi 100 uut pakiautomaati. «Meie eesmärk on, et 94% elanikkonnast on pakiautomaat vähemalt kaheksa kilomeetri kaugusel ning et linnas asub lähim pakiautomaat maksimaalselt 10-minutilise jalutuskäigu kaugusel ja maapiirkonnas 10-minutilise autosõidu kaugusel,» selgitas Paalberg.

2021. aastal rajas Smartpost Itella pilootprojektina ka pakipunktid, mis asuvad väiksemate asulate kaupluse-, kohviku- või tanklaruumides ning kus klient saab saadetise kätte teenindajalt. Kuna 2020. aastal avatud esimesed pakimajakesed võeti väga hästi vastu, siis jätkatakse sel aastal ka nende paigaldamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles