EstateGuru on rahastanud 500 miljoni euro eest laene

BNS
Copy
Estateguru looja ja juht Marek Pärtel
Estateguru looja ja juht Marek Pärtel Foto: Sander Ilvest / Postimees

Üleeuroopaline kinnisvaraga tagatud laenude platvorm EstateGuru on praeguse seisuga rahastanud 500 miljoni euro väärtuses laene.

2013. aastal Tallinnas asutatud ettevõte rahastas ametlikult esimese laenu 2014. aasta jaanuaris. 100 miljoni euro piirini jõudis ettevõte viis aastat hiljem, märtsis 2019. Kasv jätkus üha kiirenevas tempos ja 2021. aasta jooksul rahastas EstateGuru laene juba 200 miljoni euro eest. Nüüd on platvormil rahastatud laenud kumulatiivselt jõudnud poole miljardi euroni.

«Meie ärimudeli edukus ja platvormiga liitunud rohkem kui 110 tuhat investorit inspireerivad ja innustavad meid jätkuvalt panustama visiooni elluviimisesse - muuta kinnisvara finantseerimine ning sellesse investeerimise kättesaadavaks kõigile üle maailma,» ütles EstateGuru kaasasutaja ja juht Marek Pärtel. «Selle märgilise verstapostini jõudmine on ideaalne algus aastale. Me jätkame oma ambitsioonikate plaanide elluviimist ning aastaks 2025 soovime saada suurimaks kinnisvara finantseerimise ja investeerimise platvormiks Euroopas».

Pärteli sõnul toetab ambitsioonikaid plaane ka ümbritsev majanduskeskkond, sest kogu Euroopas kasvab nõudlus alternatiivsete finantseerimislahenduste järele. «Me näeme, et eriti väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted otsivad professionaalseid ja usaldusväärseid rahastuspartnereid, kes vastavat majandussektorit hästi tunnevad.»

Rekordtempos ei kasva mitte ainult EstateGuru laenumahud. «Viimase aasta jooksul on meie tiimiga liitunud palju andekaid inimesi. Kui eelmise aasta jaanuaris töötas meie juures 50 inimest, siis praegu tegutseb meil ettevõttes 110 talenti 17 rahvusest," märkis ta.

2021. aasta jooksul rahastas EstateGuru laenusid 203 miljoni euro väärtuses, mis tähendas 69 protsenti kasvu võrreldes 2020. aastaga. Hallatavate laenude maht oli aastalõpu seisuga 220,3 miljonit eurot.

EstateGuru on juhtiv üleeuroopaline platvorm, mis pakub kinnisvaratagatisega laene väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele ning hoolikalt valitud investeerimisvõimalusi rahvusvahelisele investorite kogukonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles