Sauel asuva küla elanikud ootavad, et vald nende teed päästaks

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuselamurajoon.
Uuselamurajoon. Foto: Margus Ansu.

Sauel asuva Vanamõisa küla elanikud ootavad pikisilmi, et vald võtaks enda omandisse pankrotistunud arendajale kuuluvad külateed, et need ei läheks mõne ärimehe erakätesse, kes teede kasutamise eest raha küsima hakkaks.

Kuigi Vanamõisa arendaja OÜ Helmako pankrot kuulutati välja juba möödunud aasta alguses, on suur osa tema varast veel müümata. Selle sisse kuulub ka 12 külateed, mis lepingu järgi pidanuks pärast valmisehitamist minema valla omandisse. Seda aga veel juhtunud pole.

Praegu on teed pankrotihaldur Tiina Miti käsutada. Viimane on pidanud läbirääkimisi Saue vallaga, et need transpordimaa kinnistud üle anda.

«Kui ma need müüki paneksin, teeksin tervele külale liiga, kes on niigi juba kannatanud,» sõnas Mitt. «Siis nad peaksid selleks, et koju saada, hakkama maksu maksma,» lisas ta.

Mitt viitas Haaberstis toimunule, millest Postimees ka novembris kirjutas. Nimelt ostis ettevõtja Konstantin Ivanišvili Haaberstis asuva Hargi tänava ning nõudis elanikelt tänava kasutamise eest raha.

Mitte otseselt kojumineku, aga näiteks prügiauto läbilaskmise eest.

Miti sõnul on ta sama ärimeest pidanud ka teistelt enampakkumistelt ära ajama. «Ta on käinud teiselgi teelõikude ostmisel, kust saime ta välja,» ütles Mitt.

Nüüd on pall aga vallavolikogu väravas. Saue arendustega tegeleva abivallavanema Mikk Lõhmuse sõnul koguneb volikogu järgmisel neljapäeval, mil tänavate omandamine muuseas päevakorras on.

Lõhmus on veendunud, et volikogu lubab teeb 90-protsendilise tõenäosusega valla omandisse võtta. Mis saab aga siis, kui nii ei lähe, ei tahtnud Lõhmus ennatlikult öelda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles