Detsembris müüdi viis korda rohkem suuski kui aasta varem

BNS
Copy
Talispordivarustuse müük. Suusad.
Talispordivarustuse müük. Suusad. Foto: Urmas Luik / Parnu Postimees

Varajane lumerohke talv kasvatas ostu- ja müügiplatvormide operaatori PHH Groupi andmetel talvekaupade müüki möödunud hooajaga võrreldes 300 protsenti, sealjuures kasvas murdmaasuuskade müük Eestis koguni viiekordselt.

Tänavu detsembris kasvas murdmaasuusa müük Leedus 254 protsenti, Lätis 197 protsenti ja Eestis 518 protsenti ehk üle kahe korra enam kui teistes Balti riikides, teatas PHH Group

«Talvekaupade ja aksessuaarida müük sai hoo sisse kohe, kui lumi maha sadas. Alanud hooaja lumerohkus tegi varasemale silmad ette ja see peegeldub selgelt ka talvekaupade müügis,» tõdes PHH Groupi turundusjuht Ernestas Kačerauskas ilma mõju müügitulemustele.

Võrreldes PHH Groupi müügiplatvormide, sealhulgas Kaup24 kauplevate müügimeeste talvekaupade tänavuse detsembri müüki varasema aastaga, nägi grupp sel hooajal pea kolmekordset kasvu. Kui möödunud detsembris müüsid kaupmehed hinnanguliselt platvormil kokku 870 000 euro väärtuses talvekaupu, siis tänavu üle 2,4 miljoni euro eest.

Riigiti tulemusi ja edetabeleid võrreldes toob Kačerauskas välja, et Leedus müüdi talvekaupadest kõige rohkem naiste kindaid, Eestis tegid detsembris kõige parema müügi uisud ja Lätis lumetuubid. Tootekategooria juhi sõnul toetab see grupi varasemat tähelepanekut, et tooted ja isegi tootekategooriad, mis müüvad hästi ühes riigi, ei pruugi seda teha teises või vastupidi.

Kelk on Eesti, Läti ja Leedu talvisesse müügiedetabeli jõudnud iga talv. PHH Groupi andmetel müüvad kõige paremini kuni kolmeaastastele mõeldud klassikalised, metallist liuguritega puidust kelgud, mis lähevad Kačerauskase sõnul sageli ka kuuse alla. Veidi suuremad lapsed, noored ja täiskasvanud eelistavad müügiandmetele tuginedes aga täispuhutavaid lumetuube ning Eestis on selle hooaja tõeliseks müügihitiks ka mäesuusad.

Kačerauskas lisas, et mäesuusatamise alternatiivina kasvas eelmisel aastal tohutult murdmaasuusatamise populaarsus. «Piirangute valguses pakkus see head võimalust vabas õhus lumist ilma nautida ning müügiandmetest nähtub, et see trend pole uuel hooajal sugugi raugenud,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles