Kindlustus: Tõnu Raadiku operatsioonikulud hüvitatakse (6)

Copy
Tõnu Raadik esitas Rannapungerjal soolokava.
Tõnu Raadik esitas Rannapungerjal soolokava. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Kindlustusfirma BTA teatel kaetakse Tõnu Raadiku ravikulud täielikult. 

BTA haldab reisikindlustuse klientide tervisemuresid ööpäevaringselt läbi Lätis asuva keskuse, kust koheselt jõudis info ka BTA Eesti meeskonnani. Läbi öö on selle teemaga ka pidevalt tegeletud ja see protsess jätkub ka praegu.

Kindlustusfirma teatas, et on olnud infovahetuses kõigi vajalike osapooltega, kaasa arvatud haiglaga ja ka BTA peakontoriga ja tegelenud aktiivselt olukorrale lahenduse leidmisega.

BTA andis südaöö paiku haiglale kinnituse, et kindlustusandja katab patsiendi intensiivravi kulud. Samas leiti esialgse hinnanguga, et kindlustuslepingu tingimused välistavad muud südameoperatsiooniga seotud kulud, kui need ei ole põhjustatud õnnetusjuhtumist.

BTA lõpliku analüüsi kohaselt on tegemist täiel määral hüvitamisele kuuluva kindlustusjuhtumiga, eeldusel, et terviserikke tekkimisel puudusid asjaolud, mida me konfidentsiaalsuspiirangu tõttu ei saa avalikult täpsustada. BTA on tervishoiuasutusele väljastanud vastava garantiikirja.

BTA palub vabandust, et infovahetus ja otsustusprotsess võtab oma aja, kuid kinnitab, et juhtumiga tegeleti aktiivselt ööpäevaringselt ning lahendus saabus esimesel võimalusel.

Hoolimata olukorra keerukusest ja tõsidusest on meil hea meel, et hätta sattunud kaasmaalast aidati operatiivselt annetustega ja Tõnu Raadiku ravi Mehhikos on jätkunud takistusteta.

BTA kahjukäsitlusosakonna juhataja Jevgeni Maksin ütles, et kuigi reisikindlustuse ostmine on tänapäeval tehtud väga lihtsaks ja mugavaks, tuleb kindlustusvõtjal olla siiski väga tähelepanelik millist kindlustustoodet ta tegelikult vajab ja kas tema valik on korrektne. «Kindlasti tasub lepingust üles otsida kindlustusjuhtumite välistused, mis võivad sisaldada selliseid protseduure, mis kuuluvad oma olemuselt plaanilise meditsiini alla. Samuti võivad olla välistatud krooniliste haigustega seotud terviseprobleemid. Kui kindlustusvõtja on sõlminud lepingu arvestamata nende asjaoludega, võivad välja kujuneda olukorrad, milles kiire ja ühese lahenduse leidmine ei ole sugugi lihtne.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles