Milrem Robotics hakkab kujundama Itaalia armee robootika tegevuskava

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Läti kaitseliitlased katsetamas Milrem Roboticsi sõidukit THeMIS Transport, mille põhieesmärk on üksuse varustuse ja lisarelvastuse vedamine, kuid see sobib ka hoonesse sisenemise platvormiks.
Läti kaitseliitlased katsetamas Milrem Roboticsi sõidukit THeMIS Transport, mille põhieesmärk on üksuse varustuse ja lisarelvastuse vedamine, kuid see sobib ka hoonesse sisenemise platvormiks. Foto: Milrem Robotics

Eesti kaitsetööstusettevõte Milrem Robotics võitis tippkonkurentsis Euroopa suurima maismaarobootika hanke ja hakkab vedama Itaalia armee robootika ja autonoomsete süsteemide arendamist.

«Itaalia hange oli tippkonkurentsis, kõige suurem Euroopa maismaarobootika hange, kus me võistlesime Iisraeli ja Euroopa kaitsetööstustega,» ütles Milrem Roboticsi asutaja ja suurosanik Kuldar Väärsi. «Meid aitas taust, oleme teistest kauem sellega tegelenud ja selle ala eksperdid, meil on maailmatasemel meeskond.»

Viieaastase projekti eesmärk on töötada Itaalia armeele välja ja katsetada autonoomsete süsteemide (RAS) tehnoloogiat ja ajakohastada selle põhjal itaallaste RASi strateegiat ning visandada mehitamata süsteemide ja nendega seotud tehnoloogia kasutuselevõtu tegevuskava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles