Mercedes, Volvo ja Traton ühendasid jõud poole miljardi eurose laadimisvõrgu loomiseks (2)

PM Majandus
Copy
Scania veoauto laadimisjaamas.
Scania veoauto laadimisjaamas. Foto: Dan Boman

Elektriveokite järjest suureneva nõudluse ja populaarsuse tõttu investeerivad veokitootjad Mercedes, Volvo, Scania ja MAN ühiselt 500 miljonit eurot laadimistaristu arendamisse.

Tarbesõidukite tootjad Traton Group (kuhu kuuluvad ka Scania ja MAN), Daimler Truck ja Volvo Group sõlmisid lepingu laiaulatusliku avaliku laadimisvõrgu rajamiseks, mida saavad kasutada elektrilised pikamaaveokid ja -bussid üle kogu Euroopa.

Kolme veokitootja laadimisvõrgustiku ühisettevõte alustab tegevust 2022. aastal.  Kokku on plaanis paigaldada vähemalt 1700 avalikku taastuvenergial töötavat laadimispunkti, mis kerkivad järgmise viie aasta jooksul maanteevedude vajadusi maanteede äärde ning olulisematesse logistikakeskustesse.

Uus ettevõte hakkab tegutsema iseseisvalt, firma peakontor luuakse Hollandi pealinna Amsterdami.

Traton Groupi ja Scania tegevjuht Christian Levin märkis, et konkurentide koostöö võib väljastpoolt paista pisut ootamatuna, kuid Tratoni ja partnerite algatus on oluline süsinikuneutraalse transpordi läbimurde saavutamiseks. «Meie uus ühisettevõte on tugevaks tõukejõuks elektriveokite ja -busside – kõige ökonoomsemate ja säästvamate sõidukite – kiirele arengule,» ütles Levin.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles