Eestis tegutseva idufirma väärtus kerkis 35 miljardi euroni

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Checkout.comi tehnoloogiajuht Ott Kaukver.
Checkout.comi tehnoloogiajuht Ott Kaukver. Foto: Sander Ilvest

Rahvusvaheline finantstehnoloogia ettevõtte Checkout teatas eile, et ettevõtte väärtus on pärast viimast rahastusvooru kerkinud 35 miljardi euroni.

Euroopa idufirmade edetabelis annab see teise koha. Esikohal on samuti makselahendusi pakkuv Rootsi iduettevõte Klarna, mille väärtuseks on hinnatud 40 miljardit eurot.

Viimases investeerimisvoorus kaasas Checkout miljard dollarit. Osalesid mitmed uued ja olemasolevad investorid, teatas ettevõte kolmapäeval.

Läinud suvel omandas Checkout Eesti tarkvaraarendusettevõtte Icefire ning rajas Icefire' 110 tehnoloogiainseneri toel Tallinnasse oma Londoni peakorteri järel suuruselt teise arenduskeskuse. Seejuures on ettevõtte tehnoloogiajuht eestlane Ott Kaukver.

2012. aastal asutatud Checkout on elektroonilisi makselahendusi pakkuv ettevõte, mis lihtsustab klientide makseprotsesse. Checkouti fookus on suurklientide teenindamisel: makselahendusi pakutakse näiteks transpordiettevõttele Grab, kiirtoidukohale Pizza Hut, elektroonikatootjale Sony Electronics kui ka voogedastusplatvormile Netflix. Checkouti klientide hulka kuuluvad ka teised finantstehnoloogiaettevõtteid nagu Wise ja Revolut.

Ettevõte lisas, et D-seeria investeerimisvoorus kaasatud miljardit kasutatakse Ameerika Ühendriikide turule investeerimiseks, et rahuldada sealset suurt nõudlust. Samuti kulub uus rahasüst ära plokiahela ja Web3 võimaluste uurimiseks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles