Ametiühingute juht: keskklass kukutatakse kohta, kus nad peavad almust paluma

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Eesti ametiühingujuhi Peep Petersoni sõnul pole praegused valitsuse pakutavad energiakriisi lahendused adekvaatsed.
Eesti ametiühingujuhi Peep Petersoni sõnul pole praegused valitsuse pakutavad energiakriisi lahendused adekvaatsed. Foto: Sander Ilvest

Ametiühingute keskliitu ligi üheksa aastat juhtinud Peep Petersoni sõnul on koroonaaeg mõjunud ametiühingutele positiivselt. Ta selgitab, et ametiühingute roll sotsiaalses dialoogis on konstruktiivne, sest otsitakse kõigile osapooltele kasulikumaid lahendusi.

Kas tööandjate ja töövõtjate suhetes on viimasel ajal midagi muutunud?

Töötingimuste loomine peaks toimuma koostöös töövõtjatega ning siis on hea, kui töötajad on mingil moel organiseerunud ning tahavad intelligentselt kaasa rääkida. Töötingimused peaksid olema rahuldavad mitte ainult füüsiliselt, vaid ka vaimselt ja sotsiaalselt. Praeguse aja väljakutsed, ka Covidiga seotud, on tugevdanud dialoogi, kus valitsus, tööandjad ja töövõtjad istuvad asjatundjatena ühise laua taga.

Tööõiguse paindlikumaks muutmisega oleme alati valmis tegelema, kui saame sektoris sisuka ja tasakaalus dialoogi luua. Valmistumine digipöördeks, rohepöördeks ja muudeks pööreteks saab olla edukas vaid siis, kui on võimalikult mitmekesine vaade. Saan öelda, et Eestis on sotsiaaldialoog teinud viie aastaga hüppe, mida pole Eesti varasemas ajaloos olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles