Jaapani valitsus otsustas käibemaksu kahekordistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani lipp
Jaapani lipp Foto: SCANPIX

Jaapani valitsus kinnitas reedel plaani, mille kohaselt käibemaks tõuseb järk-järgult aastaks 2015 praegusega võrreldes kahekordseks, valitsus loodab sel moel vähendada riigi suuri kulusid, kui vananev rahvastik põhjustab sotsiaalkulude kasvu.

Kui parlament valitsuse plaani heaks kiidab, siis tõuseb käibemaks praeguselt viielt protsendilt 2014. aasta aprillis kaheksale ja 2015. aasta oktoobris 10 protsendile.

Rahandusminister Jun Azumi ütles ajakirjanikele, et valitsus esitab maksuplaani parlamendile märtsis. Analüütikute sõnul see kergesti parlamendis läbi ei lähe, kuna alamkoda on opositsiooni kontrolli all.

Jaapani peaminister Yoshihiko Noda on hoiatanud, et eelarvekulude vähendamisega ei tohi aega viita. Jaapani kuludest katavad maksutulud praegu ainult 40 protsenti. Ülejäänu kaetakse laenuga, mille tõttu riigivõlg on kasvanud sisemajanduse koguproduktiga võrreldes kahekordseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles