Finnair tühistab omikroni tõttu 20 protsenti veebruari lendudest

BNS
Copy
Finnairi lennuk maandumas Riia lennujaama.
Finnairi lennuk maandumas Riia lennujaama. Foto: Ints Kalnins

Soome riiklik lennufirma Finnair teatas kolmapäeval, et tühistab COVID-19 seotud personalipuuduse tõttu veebruaris 20 protsenti lendudest.

«Omikroni viirusevariant ja gripihooaeg on põhjustanud suure hulga Finnairi ja ettevõte partnerfirmade töötajate haiguslehel olemise,» teatas Finnair. «Püüame selle personalinappusega toime tulla lendude tühistamisega, vältides viimase hetke muudatusi ning hallates paremini klientide ootusi.»

Lennud tühistatakse peamiselt sihtkohtadesse, kuhu läheb mitu lendu päevas, nagu Stockholm, Oslo, Pariis ja Rooma, et kliendid saaksid valida teise lennu samal päeval, teatas Finnair.

Uue kaugliini avamine USA-sse Dallasesse lükkub edasi 27. märtsini ning vähendatakse ka Aasia-suunalisi lende.

Kolmapäeval teatas United Airlines samuti lendude vähendamisest personalipuuduse tõttu ning jõulude ajal tühistati omikronivariandi tõttu üle kogu maailma kümneid tuhandeid lende.

Pandeemia-aegne kauglendude ärajäämine on mõjutanud eriti just Finnairi, sest Helsingi ja Aasia vahelised lennud on tähtis osa ettevõtte kasvustrateegiast.

Finnairi suuromanikuks on Soome riik ning ettevõte teatas 2020. aastal, et vähendab töötajate arvu umbes 1000 võrra, mis teeb umbes 15 protsenti töötajatest.

Nagu paljudes teistes Lääne-Euroopa riikides, on ka Soomes tuvastatud viimastel nädalatel rekordiline arv uusi nakkusjuhte.

Teisipäevast alates on 5,5 miljoni elanikuga Soomes tuvastatud üle 8000 uue nakatumise ning kokku on pandeemia algusest alates Soomes kinnitust leidnud veidi alla 350 000 nakkusjuhu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles