Puusaag: loogiline, et energiahinna põrked tuleb tarbijale kompenseerida

PM Majandus
Copy
Krimelte suuromanik Jaan Puusaag.
Krimelte suuromanik Jaan Puusaag. Foto: Tairo Lutter

Mitme ettevõtte juhatuse liikme ja Krimelte suuromaniku Jaan Puusaagi sõnul on loogiline, et tarbijale tuleb kompenseerida energiahinna põrked, mille eest vastutab riik. 

«Kui institutsioon, riik, EE, ei suuda tagada strateegilisele ressursile – elekter, gaas – stabiilset hinda, mis ei põrka kordades, aga samas ise teenib sellelt priskelt, siis ongi loogiline, et tarbijale tuleb see mõistlikus piiris kompenseerida,» kirjutas Puusaag FB vestluses. «Kõige mõstlikum on seda teha arve väljastaja juures, mitte mingeid uusi instantse siia tekitada ja kliente solgutada.» 

Puusaagi sõnul on enamus inimesi olnud proportsionaalse tulumaksu poolt ja siin ei räägita ebaõiglusest, sest rohkem teenija maksabki rohkem. Samamoodi ei peaks tema hinnangul kartma ka proportsionaalselt kompenseerida elektrihinda, sest suurema tarbija pealt on alati rohkem teenitud.

«Igasuguse monopoolse teenuse hinnal peab olema mõistlik piir ja kui süsteem seda ei luba, siis tuleb süsteemi muuta, aga tarbijal on siiski õigustatud ootus, et institutsioon, mis süsteemi loob, parandab ja kompenseerib oma näpukad,» kirjutas Puusaag.

Ta rõhutas, et räägib eratarbija vaatenurgast, sest temal endal on püsipakett, ettevõtted maksavad aga nii et tolmab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles