Bolt kaasas hiigelsumma ja astus Wise’ile kannale (1)

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Foto: Sander Ilvest

Kui Bolt 2020. aastal koroonakriisi keskmes riigilt rahastusvõimalusi uuris, oli ettevõtte väärtus miljard eurot. Vähem kui kaks aastat hiljem on riigitoetuseta jäänud tehnoloogiaettevõte kerkinud kui pärmi peal ning jõudnud 7,4 miljardi euro suuruse valuatsioonini.

Uutesse kõrgustesse viis Bolti värske, 628 miljoni euro suurune investeerimisvoor, mis on ühtlasi ettevõtte ajaloo suurim raha tõstmine. ​Värsket rahastusringi juhtisid riskikapitaliettevõte Sequoia Capital ja varahaldusgigant Fidelity, investorite seas olid ka Whale Rock, Owl Rock, D1, G Squared, Tekne ja Ghisallo.

Eesti kolmas miljardär

Bolti asutaja ja tegevjuht Markus Villig ütles, et investeering aitab ettevõttel jätkata senise missiooni elluviimist. «Alates Bolti sünnist kaheksa aastat tagasi oleme loonud teenuseid, mis pakuvad paremaid ja taskukohasemaid alternatiive isiklikule autole. Värske investeering aitab meil jätkata tihedat koostööd linnadega ja töötada edasi selle nimel, et inimesed kasutaksid üha enam nõudluspõhiseid transpordiviise isikliku auto asemel. See omakorda muudab linnades liikumise lihtsamaks ja kiiremaks ning on ka keskkonna- ja inimsõbralikum,» ütles Villig, keda võib selle investeerimisvooru järel nimetada Eesti kolmandaks miljardäriks.

Kui Bolti senine rahakaasamistempo jätkub, ületab kasvuettevõte tõenäoliselt lähiajal ka kümne miljardi piiri. Vähemalt lubab seda eeldada senine kasvutempo, mis on olnud muljet avaldav: koroonakriisi haripunkti miljardi pealt jõuti kriisiaasta lõpuks 3,5 miljardini. Läks veel aasta ning käes oligi praegune, 7,4 miljardi tase.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles