Bolt kaasas uue rahastusringiga rekordsumma

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Bolti rendiauto.
Bolti rendiauto. Foto: Sander Ilvest

Bolt teatas täna 628 miljoni euro suuruse investeeringu kaasamisest, mis on ettevõtte ajaloo suurim raha tõstmine. Pärast viimast rahastusringi on Bolti väärtus nüüd 7,4 miljardit eurot.

​Värsket rahastusringi juhtisid Sequoia Capital ja Fidelity Management & Research Company LLC ning investorite seas on ka Whale Rock, Owl Rock, D1, G Squared, Tekne ja Ghisallo.

Bolti asutaja ja tegevjuht Markus Villig ütles, et investeeringu toel jätkab ettevõte oma missiooni elluviimist. «Alates Bolti sünnist kaheksa aastat tagasi oleme loonud teenuseid, mis pakuvad paremaid ja taskukohasemaid alternatiive isiklikule autole. Värske investeering aitab meil jätkata tihedat koostööd linnadega ja töötada edasi selle nimel, et inimesed kasutaksid üha enam nõudluspõhiseid transpordiviise isikliku auto asemel. See omakorda muudab linnades liikumise lihtsamaks ja kiiremaks ning on ka keskkonna- ja inimsõbralikum,» ütles Villig.

Villig peaks selle investeerimisraundi järel olema ka Eesti kolmas ametlik miljardär.

Kui senine rahakaasamise-tempo jätkub, siis läheb Bolt turuväärtuse poolest Wise'st mööda: praeguse investeerimisraundi järel on Bolti turuväärtuseks 7,4 miljardit eurot. Peale Wise'i aktsia langusseeriat on tolle turuväärtus (market cap) 8,34 miljardit eurot.

Bolti teatel aitab rekordiline investeering neil jätkata praeguste teenuste arendamist. «Näiteks lisandus hiljuti Bolti tooteportfelli Bolt Market, mille kaudu saab kiirelt ja lihtsalt tellida toidukaupu oma koduukseni. Bolt Market on kättesaadav juba kümnes Euroopa riigis, Eestis oleme avanud seitse poodi, mis asuvad Tallinnas ja Tartus. Investeeringute abil saame teenust laiendada ning avada Euroopas sadu uusi poode,» lisas Villig.

Lisaks sõiduteenusele pakub Bolt tõukerataste ja autode renditeenust ning toidu ja toidukaupade kohaletoomist. Bolti teenuseid kasutab ligi 100 miljonit inimest rohkem kui 45 riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles