Eesti õhutehnoloogia ettevõte Airobot plaanib börsile minna

BNS
Copy
Firma meeskond
Firma meeskond Foto: Airobot Technologies

Eesti õhutehnoloogia ettevõte Airobot Technologies plaanib lähiajal viia läbi oma aktsiate esmase avaliku pakkumise (IPO) Nasdaq Balti alternatiivturul First North Tallinn.

Airobot Technologiesi tütarfirma Airobot on 2013. aastal asutatud sisekliima tehnoloogia- ja tootmisettevõte, mille põhitooteks on innovaatilised juhtimisalgoritmiga ventilatsiooniseadmed, mis on välja töötatud koos Tartu Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli teadlastega ning need analüüsivad õhukvaliteeti, reguleerivad näitajaid ja näitavad õhukvaliteeti.

Pakkumise käigus kaasatud raha plaanivad nad kasutada ennekõike tegevuse arendamiseks, uute toodete turuletoomiseks ja uutele turgudele laienemiseks, ütles Airobot Technologiesi asutaja ja juhatuse liige Heiki Aulik. Ta lisas, et siseruumide õhukvaliteet on perspektiivikas ja kasvav valdkond.

«Meie eesmärk on õhk inimeste jaoks nähtavaks ja arusaadavaks muuta ning inimeste teadlikkust sisekeskkonnast tõsta,» selgitas Aulik. Seadmeid arendatakse, disainitakse ja toodetakse Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles