Brasiilias varises kalju turistipaatidele peale, hukkus seitse inimest

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Otsingu - ja päästetööd Capitolio kose ümbruses Minas Gerais piirkonnas Brasiilias
Otsingu - ja päästetööd Capitolio kose ümbruses Minas Gerais piirkonnas Brasiilias Foto: FIRE BRIGADE OF MINAS GERAIS

Eile varises kaljupank Brasiilias Capitolio järve koskede juures peale mitmele turistipaadile, vähemalt seitse inimest sai surma, kolm on kadunud.

Minas Geraisi turismipiirkonnas Brasiilias juhtus laupäeval traagiline õnnetus, kui Capitolio järve langevate koskede juures jäid turistipaadid variseva kaljupanga alla, teatas CNN. 

Päästetööd lõpetati laupäeva õhtul pimeduse tõttu, kui leidmata oli veel kolm inimest. Võimud kinnitasid seitsme inimese hukkumist. Paarkümmend inimest sai kergemaid vigastusi, kümmekond on tõsisemate traumadega ravil Santa Casa de Capitolio haiglas. 

Õnnetus juhtus, kui turistid püüdsid paatidega läheneda Capitolio järve suubuvatele koskedele, et looduse vaatemängu lähemalt imetleda ning saada paremaid pilte. Pääsenute tehtud videosalvestistelt võib näha, kuidas mitmekümne meetri kõrgune kaljusammas eemaldub kaljuseinast ning kukub peale vähemalt kolmele turistipaadile. Kõrgetelt kaljudelt järve langevad kosed uuristavad pinnast ning varingud on piirkonnas sagedased. 

Paatidega koskede alla sõitmine on Capitolio järvel populaarne turismiatraktsioon. Reisijatele antakse vihmakeebid ning paadijuhid viivad seiklushimulised turistid kosest langeva veejoa kõrvale. Tipptundidel võib koskede ümbrusse koguneda kümneid paate  sadade turistidega. 

Hiljutised tugevad vihmasajud on järve suubuvate jõgede veehulka kasvatanud, mis omakorda põhjustab kaljude kiirema erosiooni ja varinguohu suurenemise. Brasiilia meteoroloogiainstituut väljastas Minas Geraisi piirkonnale hoiatuse, soovitades varinguohtlikest piirkondadest eemale hoida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles