Moderna tegevjuht: neljandast doosist ei ole pääsu (39)

PM Majandus
Copy
Moderna tegevjuht Stephane Bancel.
Moderna tegevjuht Stephane Bancel. Foto: Nancy Lane/Scanpix

Covid-19 vaktsiinide tõhustusdooside mõju hakkab järgmiste kuude jooksul vähenema ja inimesed võivad vajada sel sügisel uut doosi, ütles Moderna tegevjuht Stephane Bancel neljapäeval Goldman Sachsi korraldatud tervishoiukonverentsil.

Bancel ütles, et ettevõte töötab vaktsiinivariandi kallal, mis on kohandatud omikrontüvele, kuid tõenäoliselt ei tule see järgmise kahe kuu jooksul turule, vahendab Reuters. «Usun endiselt, et vajame võimendusi 2022. aasta sügisel ja ka sealt edasi,» ütles Bancel.

Moderna tegevjuht pole ainus, kes viimastel päevadel rõhunud ka teise tõhustusdoosi tegemise vajalikkusele. Sama tõdemuseni jõudis hiljuti ka Iisraeli peaminister Naftali Bennett, viidates uuringule, mis näitas et Covid-19 vaktsiini neljas doos suurendab antikehade teket viis korda.

Moderna, kes saab korduvsüstide tegemisest ka olulist majaduslikku tulu, prognoosis oma kolmanda kvartali kasumitulemuste põhjal, et 2022. aastal võib nende tõhustusdooside müügitulu Ameerika Ühendriikides ulatuda kahe miljardi dollarini.

Kommentaarid (39)
Copy
Tagasi üles