Hiidlased ei saa sellest aastast enam uusi päikesejaamu võrku lisada (22)

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Marek-Andres Kautsi sõnul on päikeseelektrijaamadel oluline ülesanne aidata hoida elektri hinda madalamal just päevasel ajal, kui tarbimine on suurem. Pildil katsejaam TTÜ katusel.
Marek-Andres Kautsi sõnul on päikeseelektrijaamadel oluline ülesanne aidata hoida elektri hinda madalamal just päevasel ajal, kui tarbimine on suurem. Pildil katsejaam TTÜ katusel. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Sellest aastast ei saa hiidlased Hiiumaal enam päikeseenergiat võrku toota, sest Elektrilevi võrgul puudub selle vastuvõtmiseks vajalik võimsus.

Hiidlane Meelis Tamme tegi sügisel Eesti Energiale päringu päikesepaneelidele süsteemivõimsusega 11,8 kW, et katta osaliselt oma Kärdla elamu energiavajadus ning ülejääk võrku müüa. Aasta viimastel päevadel sai ta Eesti Energiast vastuse, et kuna Elektrilevi ei lase enam ühelgi tootjal võrguga liituda, pole neil mõtet talle enam ka hinnapakkumist teha.

«Kaja Kallas kutsub kõiki meid osalema rohepöördes, mis vististi tähendab seda, et saarte elanikud peaksid tulevikku silmas pidades endile ka eraldi elektrivõrgu ehitama,» oli Tamme hämmingus.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles