Tööinspektsioon: tööõnnetuste arv on pöördunud kasvuteele

BNS
Copy
47aastane Eesti Energia töötaja hukkus õlitehases Enefit280 toinunud tööõnnetuses.
47aastane Eesti Energia töötaja hukkus õlitehases Enefit280 toinunud tööõnnetuses. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Tööinspektsiooni statistika näitab, et mullu pöördus tööõnnetuste arv tõusuteele, kusjuures enim tööõnnetusi juhtus kaubandussektoris.

Mullu registreeriti 3714 tööõnnetust, millest kergeid oli 2716 ja raskeid 984. Elu kaotas tööl 11 inimest. 144 õnnetuse asjaolud on veel selgitamisel. 2020. aastaga võrreldes registreeriti 74 tööõnnetust rohkem.

Tööinspektsiooni peadirektori Maret Maripuu sõnul väljendub majanduse aktiveerumine ka tööõnnetuste arvu kasvus. «Koroona-aastatel said tööandjad kinnituse, et töötajate tervise ja ohutuse tagamine on majanduse avatuna hoidmiseks vältimatu. See arusaam peab jätkuma ka nüüd, kui majandustegevus on aktiveerumas,» ütles ta. «Paraku näitab traagiliselt alanud aasta, et tööohutus nõuab nii tööandjatelt kui töötajatelt oluliselt suuremat pingutust,» nentis Maripuu.

Surmaga lõppes möödunud aastal üksteist tööõnnetust. Neist üks inimene töötas mikroettevõttes ehk 1–9 töötajaga firmas, neli väike- ning kolm keskmise suurusega ettevõttes. Suurettevõtetes toimus mullu kolm töösurma.

Valdkonniti juhtus enim tööõnnetusi kaubanduses ning ehituses, kõige vähem kalanduses. Maakondlikult registreeriti enim tööõnnetusi Tallinnas ja Harjumaal, kõige vähem Hiiumaal.

2020. aastal juhtus 3640 tööõnnetust, millest 2712 olid kerged, 918 rasked ning 10 lõppes töötaja surmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles