Pelletiäri müünud Anders Anderson ostab East Capitalilt Metro Plaza ja kaks logistikakeskust

PM Majandus
Copy
Metro Plaza
Metro Plaza Foto: Mihkel Maripuu

Graanul Investi endise suurosaniku Anders Andersoni valdusfirma OÜ Neoinvesteeringud ja East Capital Baltic Property Fund II sõlmisid detsembris müügilepingu, millega Neoinvesteeringud omandab Tanassilma Logistics OÜ, Jyri Logistics OÜ ja Metro Ärimaja OÜ.

Osapooled soovivad tehingu lõpule viia võimalikult kiiresti pärast lepingus sätestatud tingimuste täitmist, milleks on muu hulgas konkurentsiametilt loa saamine, selgub ametile esitatud koondumisteatest.

Neoinvesteeringud on Eestis registreeritud valdusettevõte, mille põhitegevuseks on varade haldamine ning äriprojektide finantseerimine. Ettevõtte ainuosa kuulub ning selle üle on valitsev mõju Anders Andersonil, kellele kuuluvad ettevõtted tegelevad kinnisvara arendamise, haldamise ja välja üürimisega ning energiaalaste ja teiste investeeringutega.

Tanassilma Logistics arendab ja üürib välja talle kuuluvat Tänassilma logistikakeskust. Jyri Logistics tegeleb Rae vallas Pildikülas asuva logistikakeskuse arendamise ja välja üürimisega. Metro Ärimaja tegeleb talle kuuluva Viru väljakul asuva Metro Plaza büroohoone arendamise ja välja üürimisega.

East Capitali fondi soovis väljuda kõnealustest kinnisvarainvesteeringutest, Neoinvesteeringud omakorda otsib võimalusi lisainvesteeringuteks kinnisvarasektoris.

Kuigi tehingu osapooled tegelevad lao- ja tootmispindade üürile andmisega Tallinnas ja Harjumaal, siis on nende ühine turuosa oma valdkonnas alla 15 protsendi ning koondumine ei mõjuta oluliselt konkurentsiolukorda ega turustruktuuri.

Puidupelletite tootja AS Graanul Investist kuulus 39,37 protsenti Anders Andersonile ja 50,63 protsenti Raul Kirjanenile. Nende 80-portsendiline osalus ettevõttes müüdi mullu 4. augustil New Yorgi börsil noteeritud rahvusvaheline varahaldusettevõte Apollo Global Management tütarettevõttele Apollo Funds. Toona tehingu hinda ei avaldatud, kuid hinnanguliselt võis selle maksumus olla 0,8-1,0 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles