Novembri tööstustoodang kasvas aastaga 6,3 protsenti

BNS
Copy
Tööstus
Tööstus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted möödunud aasta novembris 6,3 protsenti rohkem toodangut kui 2020. aasta samas kuus.

Toodang suurenes seejuures energeetikas 19 protsenti ja töötlevas tööstuses 7 protsenti, mäetööstuses vähenes aga 32,6 protsenti, teatas statistikaamet.

Statistikaameti analüütiku Helle Bunderi sõnul kasvas enamik töötleva tööstuse tegevusaladest. «Toiduainetetööstusel oli novembris 2021. aasta kõige parema kasvuga kuu, toodang suurenes ka mitmel masinatööstuse tegevusalal,» tõi ta pressiteates välja.

Suurema osatähtsusega tööstusharudest kasvas puidu töötlemine 8,3 protsenti, toiduainete tootmine 6 protsenti, elektriseadmete tootmine 22,6 protsenti ning keemiatoodete tootmine 7,2 protsenti. Mahud vähenesid elektroonikaseadmete ja mööbli tootmises, vastavalt 17,2 protsenti ja 3 protsenti.

Töötleva tööstuse toodangust 67,6 protsenti müüdi välisturule, ekspordi osatähtsus oli suurim farmaatsia ning arvutite ja elektroonikaseadmete tootmises. Korrigeerimata andmetel kasvas toodangu müük ekspordiks võrreldes 2020. aasta novembriga 24 protsenti ja müük siseturule 28,1 protsenti.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel kasvasid mahud tööstuses kokku, võrreldes oktoobriga, 2,7 protsenti ja töötlevas tööstuses 2 protsenti.

Energeetika valdkonnas suurenes elektri tootmine koguseliselt megavatt-tundides arvestatuna, võrreldes 2020. aasta novembriga, 41,7 protsenti ning soojuse tootmine 6 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles