Väo liiklussõlm on liiklejatele avatud (1)

BNS
Copy
Väo liiklussõlm
Väo liiklussõlm Foto: Postimees.ee

Peterburi teed, Narva maanteed, Tallinna ringteed ja Laagna teed ühendava Väo eritasandilise liiklussõlme ehitustööd on põhimahus valminud ning sõlm on liiklejatele avatud.

Rajatud on neli 2+2 sõidurajaga maanteeviadukti, millega Tallinna-Narva maantee on viidud üle selle alla rajatud ringristmiku. Ehituse käigus uuendati Tallinna ringteed 600 meetri ulatuses ja Rahu teed 800 meetri ulatuses. Lisaks neljarajalistele teelõikudele rajati neli jalgteetunnelit, jalgratta- ja jalgteevõrgustik, müratõkkeseinad ja bussipeatused. Liiklussõlme kaguküljele ehitati veo-, matka- ja sõiduautode parklad ning parklate ja perspektiivse tankla juurdepääsutee.

Liiklussõlm on praeguseks kogu ulatuses avatud liiklejatele, kuid seoses mõningate materjalide tarneraskustega paigaldatakse veel üksikuid põrkepiirde osi ja seadistatakse muutteabega liiklusmärke ning infotabloosid. Sobivate ilmastikuolude saabumisel viimistletakse rajatud haljastus ja viiakse lõpuni teekatte markeerimistööd.

Tallinna-Narva maantee kilomeetritel 9–10,4 asuva liiklussõlme ehitustöödega alustati 2020. aasta kevadel. Liiklussõlme peaprojekteerija on AS K-Projekt. Ehitustööde peatöövõtja Nordecon AS ja omanikujärelevalvet teostas P. P Ehitusjärelevalve OÜ.

Ehitustööde maksumus on 19 miljonit eurot, millest 85 protsenti rahastab Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfond.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles