Ikaldus meremesside majandusharus jätkub, tühistati ka Helsingi meremess

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Helsingi 2021. aasta digitaalse meremessi ekraanipilt.
Helsingi 2021. aasta digitaalse meremessi ekraanipilt. Foto: Helsingi messikeskuse ekraanipilt

Kui eelmisel aastal püüdsid korraldajad koroonaviiruse tõttu ära jäänud Helsingi paadimessi Vene-Bat asendada digitaalse messiga, siis tänavu tühistatud ürituse asemel virtuaalmessi korraldada ei jõuta. 

Täna tehti teatavaks otsus, et ära jääb ka Põhjamaade suurim ehk Helsingi meremess Vene-Bat. Messi peakorraldaja, Soome paadiettevõtete liidu tegevjuht Jarkko Pajusalo ütles, et otsus tehti koos messikeskuse ja eksponentidega kiiresti muutuvate koroonanäitajate ja ebaselgete prognooside tõttu. 

«Aastavahetusel oli näha, et nakatumiste arv läheb üles ja piirangud karmistuvad, Omikron-tüvi on levinud kiiremini kui eksperdid ette nägid. Ega see meile rõõmu ei tee, raske südamega tegime selle otsuse. Aga kuna hetkel ei ole osalejad jõudnud messil osalemisele veel väga suuri kulusid teha, siis võimalike kahjude vähendamiseks on mõistlik praegu see otsus teha. Ei ole ju võimalik olla kindel, et veebruaris piiranguid ei ole,» rääkis Pajusalo.

Nii lühikese etteteatamisega ei suudeta korraldada ka veebiüritust. Eelmisel aastal ära jäänud Vene-Bat mess asendati virtuaalmessiga, kuid nii osalejate kui korraldajate hinnangul ei saavutanud digitaalne paadinäitus siiski sarnaseid tulemusi kui päris mess. 

Suureks löögiks oli Finnboatile ka suvel ära jäänud ujuv paadimess Uiva, mille toimumise keelas valitsus ära viimasel hetkel. Siis olid enamusel eksponentidel ettevalmistused juba tehtud ning firmad kandsid suuri kahjusid.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles