Tallinlasi ootab veebruaris uus toasooja kallinemine (7)

Erkki Erilaid
Copy
Sõpruse pst 251 ühistu esimehe Anvar Kima sõnul aitab korteriühistute energiakulu vähendada päikesepaneelide paigaldamine katusele, talvel neist aga suurt abi ei ole. 
Sõpruse pst 251 ühistu esimehe Anvar Kima sõnul aitab korteriühistute energiakulu vähendada päikesepaneelide paigaldamine katusele, talvel neist aga suurt abi ei ole. Foto: Sander Ilvest

Alles see oli, kui detsembrist tõusis tallinlaste ­keskkütte hind üle 65 protsendi, kuid nüüd ­ootab ees juba uus hinnatõus: alates veebruarist tõuseb Utilitase klientidele hind veel 17 protsenti. Tallinna toasoe kallineb olenevalt piirkonnast eeldatavasti ka Adveni klientidel. Lisaks Tallinnale kergitab Utilitas kaugkütte hindu veebruaris mujalgi Eestis ning hinnatõuse plaanivad ka teised soojatootjad.

Kütteperioodi alguses maksis toasoojuse megavatt-tund Utilitase pealinna klientidele 50 eurot. Detsembris tõsteti küttehinna piirmäär 83 eurole. Enne aasta lõppu, 29. detsembril kooskõlastas konkurentsiamet juba uue hinnatõusu: 1. veebruarist kallineb Utilitase klientide toasoojuse megavatt-tund 97,15 euroni.

Konkurentsiameti avalike suhete osakonna juhataja Maarja Uulits selgitas, et ­hinnatõusu põhjuseks oli maagaasi (tõus 27%), elektrienergia (tõus 202%) ja CO2 kvoodi (tõus 30%) kiire kallinemine detsembris.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles