OPEC+ suurendab naftatoodangut

Copy
OPECi logo.
OPECi logo. Foto: Dado Ruvic

Naftakartell OPEC ja selle liitlased otsustasid jätkata naftatoodangu mõõdukat suurendamist, sest  kiirelt leviv omikrontüvi ei ole seni nõudlust oluliselt vähendanud.

Nagu analüütikud prognoosisid, otsustas OPEC+ suurendada tootmist veebruaris 400 000 barreli võrra päevas, nagu see on teinud eelnevatel kuudel.

OPEC+, sealhulgas Saudi Araabia ja Venemaa, on tõrjunud survet suurendada toodangut energiahindade sööstu valguses kiiremini.

Tootmist langetati järsult 2020. aastal, kui nõudlus pandeemiast kõvasti räsida sai.

Läinud aastal otsustas kartell tootmist hindade taastudes järkjärgult taastama hakata, vaadates turuolukorra iga kuu uuesti üle.

Detsembris kiideti tootmise suurendamine heaks, hoolimata omikrontüve avastamisest, mis viis turgudel hinnalanguseni, kuna peljati nakkavama tüve mõju maailmamajandusele.

«Alates OPEC+ viimasest kohtumisest on naftahinnad märkimisväärselt taastunud, mis osutab, et turuosalised näivad olevat vähem mures omikroni mõju pärast naftanõudlusele,» ütles UBS-i energiastrateeg Giovanni Staunovo.

Brenti toornafta barrelihind oli teisipäeval 79,3 dollarit ehk 15 protsenti kõrgem kui OPEC-i kohtumise ajal 2. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles