Uue riikliku lennunduskontserni äriplaan võib valmida juba sel poolaastal

BNS
Copy
Nordica.
Nordica. Foto: Konstantin Sednev

Praegu on koostamisel uue riikliku lennunduskontserni äriplaan, mille materjalide kokku panemisele ning seejärel valitsusele otsustamiseks esitamisele võib kuluda orienteeruvalt pool aastat.

Valitsus andis mullu 22. oktoobril kabinetinõupidamisel majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile (MKM) heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.

«Hetkel on Nordica grupp koos riigi esindajatega lahendusvõimalusi veel põhjalikult analüüsimas ning soovime jõuda osutatavate teenuste ja tuleviku äriplaani parima valikuni,» ütles ministeeriumi lennundusosakonna juhataja Taivo Linnamägi BNS-ile.

MKM saatis novembri alguses Euroopa Komisjonile lennunduskontserni loomise plaanidest teavituse, kus olid selgitused valdusettevõtte loomisest, kavandatavast struktuurist ja ühistest teenustest.

Kui valmib äriplaan koos finantsprognoosiga, siis Linnamägi kinnitusel edastatakse ka see komisjonile.

Valitsuse nägemus on tuua ühe katusorganisatsiooni alla Nordic Aviation Group, Transpordi Varahaldus ja Regional Jet, muutes ettevõtted üksteisest äritegevuselt sõltumatuks. Pikas plaanis loob see eelduse tekkiva grupi erastamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles