Ükssarvik Deel liitus e-residentsuse virtuaalse turuplatsiga

PM Majandus
Copy
E-residentsuse programmi juht Lauri Haav rõõmustab, et Deeli teenustest on nüüd võimalik osa saada ka Eesti e-residentidel.
E-residentsuse programmi juht Lauri Haav rõõmustab, et Deeli teenustest on nüüd võimalik osa saada ka Eesti e-residentidel. Foto: Eero Vabamägi

E-residentsuse virtuaalse turuplatsiga liitus maailma kiireimini kasvav ükssarvik Deel, kes pakub rahvusvaheliste töötajate värbamise teenust 150 riigis üle maailma. Nüüd on nende teenustest võimalik osa saada ka ligi 90 000 e-residendil.

Värskelt e-residentsuse virtuaalse turuplatsiga liitunud Deeli väärtuseks hinnatakse 5,5 miljardit dollarit. Deelil on globaalselt enam kui 6 000 klienti, sealhulgas ka paljud e-residendid ja nende Eesti ettevõtted.

E-residentsuse programmi tegevjuhi Lauri Haavi sõnul jätkab usaldusväärsete ja kontrollitud taustaga rahvusvaheliste ning Eesti päritolu teenusepakkujate hulk e-residentsuse virtuaalsel turuplatsil hoogsat kasvu. Täna on e-residente teenindavaid ettevõtteid e-residentsuse ökosüsteemis juba 90.

«Vabakutselisus ja diginomaadlus on täna globaalsed megatrendid ja e-residentsus on esimene riigiprogramm maailmas, mis võimestab kaugettevõtjaid ning ka kaugtöö tegijaid, pakkudes 100% digitaalseid lahendusi. Nõudlus kaugtööd lihtsustavate teenuste järele on suur ja oleme uhked, et Deeli laiast teenuseportfellist on nüüd võimalik mugavalt osa saada ka ligi 90 000 e-residendil,» ütles Haav.

Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laasi sõnul on nad täna üleilmselt kõige kiiremini kasvav idufirma. Ettevõtjad näevad, et väljaspoolt asukohariiki värbamine tõstab konkurentsivõimet, sest tööle saab võtta oma ala tõelisi spetsialiste, kelle leidmine ja palkamine on varasemalt olnud kulukas ning seotud ka riikide poolt kehtestatud välistööjõu kvootidega.

«Ettevõtte edu ei peaks olema seotud asukohariigi suuruse ja asetusega maailmakaardil. Deeli koostöö e-residentsusega ühendab oma ala spetsialistid ja ettevõtjad, olenemata sellest, kus maailmas nad täna või aasta pärast asuvad ning annab idufirmadele täiesti uued võimalused, millest võidab ka Eesti riik,» ütles Laas.

Eesti e-resident Dylan Hey, kes kasutab Deeli teenuseid usub, et koostöö annab võimaluse veel paljudele teistele temasarnastele ettevõtjatele.

«Kui e-residentsus võimaldas mul virtuaalset ettevõtet luua ja aitab seda täna juhtida, siis Deeli teenused aitavad meid nii palgaarvestuse kui ka töölepingute sõlmimisega, mis iga töötaja päritoluriigi seadusandluse eripärasid arvestades võtaks muidu kuid ning kujuneks ääretult kulukaks,» ütles Hey.

Personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel loodi 2019. aastal ning on tänaseks turuliider rahvusvahelise palgaarvestuse valdkonnas, muutes töötajate ja töövõtjate palkamise 150 riigis võimalikuks vaid mõne minutiga. Oktoobris kaasas ettevõte investeeringute D-ringil 425 miljonit dollarit ning on nimetatud kõige kiiremini arenevaks idufirmaks maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles