TEHIK otsib 5 miljoniga sotsiaalkindlustusameti infosüsteemi arendajat

BNS
Copy
TEHIKu juht Margus Arm
TEHIKu juht Margus Arm Foto: TEHIK

Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskus (TEHIK) kuulutas välja riigihanke sotsiaalkindlustusameti infosüsteemi SKAIS1 arendus- ja hooldustööde tegija leidmiseks; hanke eeldatav maksumus on 5 miljonit eurot.

SKAIS on üldnimetus sotsiaalkindlustusameti põhitegevusi toetavale infosüsteemile, mis koosneb kolmest andmebaasist: riiklik pensionikindlustuse register, arstliku ekspertiisi andmekogu ja ohvriabi juhtumite andmebaas, selgub hankedokumentidest.

Praeguseks on SKAIS-ist kujunenud üks riigi suuremaid ja mahukamaid infosüsteeme. SKAIS-i vahendusel teostatakse igakuiselt kindlatel kuupäevadel üle 800 000 isikule mitmesuguseid sotsiaalkindlustushüvitiste väljamakseid, mis moodustavad pea 27 protsenti riigi eelarvest, seades süsteemile väga suured nõudmised.

Algselt olid SKAIS-i põhimoodulid isikustatud sotsiaalmaksu, sealhulgas riikliku pensionikindlustusosa kogumine ning pensionide ja peretoetuste määramine ja maksmine ning sellest lähtuvalt oli ülesehitatud süsteemi arhitektuur ja loogika.

Viimase 12 aasta jooksul on aga SKAIS-i funktsionaalsust laiendatud üle 20 valdkonna võrra, kusjuures lisatud funktsionaalsus on teistsuguse loogikaga ja muutnud infosüsteemi arhitektuuri ebaselgeks ja halvasti arusaadavaks. Eesmärk on järgmiste aastate jooksul viia läbi teenuste redisain ja tehniline uuendamine, sellega koos viiakse teenused järk-järgult üle infosüsteemi SKAIS2

Hankija võimaldab pakkujatele ligipääsu lähtekoodidele, millega tutvumine on pakkumuse esitamise eelduseks. Ligipääsu võimaldamiseks tuleb sõlmida konfidentsiaalsuskokkulepe.

Pakkumusi saab hankele esitada 1. veebruari hommikupoolikuni. Hanke tulemusel on kavas sõlmida raamleping ühe pakkujaga 48 kuuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles