Reisikorraldaja: olukord muutub nii kiiresti nagu Ameerika mägedel

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Eesti reisijatel tuleb tänasest Abu Dhabisse rännates jääda karantiini,
Eesti reisijatel tuleb tänasest Abu Dhabisse rännates jääda karantiini, Foto: EZEQUIEL SCAGNETTI / REPORTERS / EZEQUIEL SCAGNETTI

Ehkki reisida saab, muutuvad reisitingimused nii kiiresti, et reisi pikalt ette planeerida ei ole võimalik. Tänasest hakkas eestlaste suhtes kehtima karantiininõue Abu Dhabisse reisimisel.

Reisibüroode liidu ja Fantaasia Reiside juhi Silvi Kruusenvaldi sõnul toimuvad praegu otsereisid Egiptusese ja Kanaaridele tõrgeteta.

«Segadus on aga selle ümber, kas Kanaaridel olles peab tegema iga kolme päeva tagant koroonatesti või mitte – üks ütleb üht, teine teist,» rääkis Kruusenvald.

Abu Dhabi nõuab tänasest Eestist saabunud reisijatel karantiini jäämist, kui nende viimasest vaktsiinidoosist on möödas üle 28 päeva. See nõue ei kehti aga Läti reisijate kohta, sest Läti on kantud Abu Dhabi roheliste riikide nimistusse, nagu ka meie põhjanaaber Soome.

Jaanuari lõpus, 29. jaanuaril käivituvad lennud Dubaisse. Kas ja millised piirangud võivad sel ajal eestlaste suhtes kehtida, on Kruusenvaldi sõnul raske prognoosida. 

«Lähema kahe nädala jooksul peaks selguma, kas Dubai läheb kaasa Abu Dhabi piirangutega või mitte,» märkis Kruusenvald.

Keerulised on tingimused ka Tais, kus samuti rakendatakse karantiininõuet. Seevastu saab aga ilma igasuguste probleemideta reisida Eestist Kuubale.

«Elame päev korraga, kaugreise pikaks ajaks ette tellida ei saa,» ütles Kruusenvald. «Elu muutub nagu Ameerika mägedel.»

Kruusevaldi sõnul on omal käel reisi planeerida riskantne. «Kui võtta kaugemad lennud, mis on eri lennufirmadega seotud ja kui mõni neist vahelt ära kukub, on keeruline nii raha kui edasipääsemisega,» rääkis Kruusevald. «Inimene peab ise väga hästi uurima kõikide riikide tingimusi, mida ta läbib.»

Reisikorraldaja kaudu organiseeritud reiside ärajäämisel on kliendil õigus saada kas raha tagasi või vahetada ärajäänud reis uue vastu.

«Põhimõtteliselt reisida saab ja vaktsineeritutel on seda lihtsam teha kui mittevaktsineeritutel,» lausus Kruusevald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles