Ülemiste hotell sai uue omaniku

PM Majandus
Copy
Ülemiste hotell
Ülemiste hotell Foto: Ergo Kuld

Kinnisvarainvesteeringutele keskenduv PalmGrupp OÜ koos kaasinvestoritega ostis Tallinna lennujaama vahetus läheduses asuva Ülemiste hotelli koos selle alla jääva kinnistuga.

Uus omanik kavatseb hoone renoveerida ja avada selles uue äriklassi hotelli, kuid ei võta üle Ülemiste hotelli äritegevust ning esialgu jätkab hoone haldamist eelmistele omanikele kuuluv Ülemiste Hotell OÜ, teatas PalmGrupp.

Investeeringu haldamiseks loodud valdusühing Airport Hotel ning kinnistu senine omanik Noravest viisid tehingu lõpule 30. detsembril. Tehingu käigus vahetas omanikku Lennujaama tee 2 kinnistu. Tehingu hinda ning muid detaile osapooled ei avalda.

PalmGrupi juhataja Janno Roki sõnul on tegemist unikaalse asukohaga majutusteenuse osutamiseks. «Paar sammu Tallinna lennujaama reisiterminalist, pealinnast väljuvate põhimaanteede ristumispunkt, pidevas arengus Ülemiste ärilinnak ning perspektiivne Rail Balticu terminal paigutavad Ülemiste hotellihoone otse Tallinna väravasse,» loetles Rokk asukoha eeliseid.

Rokk märkis, et tegemist on märgilise tehinguga Tallinna ärikinnisvara turul. «Koroonakriis on eriti valusalt löönud turismi ning majutusettevõtteid. Samas näitab nii rahvusvaheline kui Eesti kogemus, et piirangute kadumisel taastub reisimine kiiresti. Näeme sektoris head perspektiivi,» sõnas ta.

Uus omanik kavatseb investeerida hoone renoveerimisse miljon eurot ning avada Ülemistel uue äriklassi hotelli.

Airport Hotel on läbi rääkimas rahvusvaheliselt tuntud kaubamärgi toomist Eesti majutusturule. Ülemiste hotellis on 132 tuba ja sviiti, konverentsikeskus, sauna- ja lõõgastuskeskus ning restoran. Hotell on külalisi teenindanud alates 2004. aastast.

Airport Hotel on Lennujaama tee 2 kinnistu haldamiseks loodud äriühing, mille omanikeringi kuuluvad PalmGrupp ning Spectre Invest.

PalmGrupp on Eesti kapitalile kuuluv kinnisvarainvesteeringute juhtimise ettevõte, mille varade hulka kuuluvad VW Passaaži hoone Tallinna Vanalinnas ja kinnistud Hobujaama kvartalis. 

Spectre Invest on varahaldusettevõte, mis tegeleb kinnisvarainvesteeringutega Saksamaal ja Balti riikides.

Tehingut aitas finantseerida LHV Pank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles