Pärast mitmendat katset Walt Disney juht lahkub

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Robert Iger ja Miki Hiir.
 
Robert Iger ja Miki Hiir.  Foto: Valerie Macon

Lõppenud aasta 9. detsembril astus telekanali ABC 7 Los Angelese kohalikes uudistes «ilmapoisina» kaamerate ette maailma suurima meelelahutuskompanii Walt Disney pikaajaline juht Robert Iger. Tema karjäär meelelahutusäris algas 1973. aastal New Yorgi osariigis Ithacas, kus ta esineski kaabeltelekanalis ilmakaardi ees, lugedes ette õhutemperatuure, kas on oodata päikest või vihma – peamiselt vihma, sest sealne ilmastik ei ole just kõige parem.

Tegemist oli Robert Igeri lahkumis-show’ ühe etendusega.

Pole kunagi kuri

70-aastane Iger on pensionile minekut edasi lükanud juba neli korda. 2020. aasta veebruaris astus ta küll tagasi tegevjuhi kohalt, aga jäi endiselt aktiivselt tegevaks nõukogu esimeheks, kuid kaks kuud hiljem koroonapandeemia puhkedes võttis taas ohjad üle, luues endale sisuliselt loomingulise juhi ametikoha. Nüüd, kui ta lõppeva aasta viimasel päeval lahkub, kaob see ametikoht ühes temaga.

Enam kui 15 aastaga juhtis ta intriigidest kubiseva Disney kriisist välja ning kasvatas 46 miljardi dollari turuväärtusega ettevõtte 282 miljardi väärtusega meelelahutuskolossiks.

Kuid Iger ei ole mitte üksnes viimaste aastakümnete juht, vaid teda peetakse ka kõige meeldivamaks tegevjuhiks, mis on eriti tähelepanuväärne Hollywoodis, mis kubiseb draamadest ja intriigidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles