Kuidas teenida lisaraha: kiired tööotsad löövad tavapalka pika puuga

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Koristaja.
Koristaja. Foto: Sander Ilvest

Eestis on lisaraha teenimine populaarne ning aina tõusvate hindade ajastul on muutumises ka summad, mida lisaotsadega teenida saab.

Kes tööampsude portaalis Goworkabit lisatööd otsib, võib rõõmustada vähemalt selle üle, et reeglina on pakkujatel häbi miinimumpalgaga välja tullagi: praegu saab kuulutuste järgi tunnis kätte brutosummana 5–7 eurot, aga on ka töid, kus oluliselt rohkem makstakse. Pole ka ime: miinimumpalk tõusis äsja 3,86 eurole (bruto), aga hinnad tõusevad samuti tõusvas joones ja eks katsu Tallinnas miinimumpalgaga korterit üürida ja ellu jääda.

Praegu on Goworkabiti kõige kuumem töö lumelükkaja oma: selle kohta leiab kohe mitu kuulutust – kes otsib labidamehi, kes traktorijuhti. Tunnipalk jääb 7 euro juurde. Paljud Eesti kaubanduskeskused ja tanklad kasutavad seda portaali aga oma tavapärase töö planeerimiseks, näiteks pakutakse võimalust liituda nn multiampsu tiimiga, mis tegelikult tähendab lihtsalt seda, et inimene saabki jääda firma hingekirja ning ettevõte pakub talle vahetusi, kui firmale sobib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles