Huawei tulud vähenesid sel aastal ligi kolmandiku võrra

Copy
Huawei töötaja veedab robotiga vaba aega
Huawei töötaja veedab robotiga vaba aega Foto: JESSICA YANG/AFP/SCANPIX

Hiina telekomihiid Huawei teatas reedel, et USA sanktsioonide all oleva firma tulud vähenesid sel aastal ligi kolmandiku võrreldes eelmise aastaga.

Huawei tulud langesid aastases võrdluses 29 protsenti, 634 miljardi jüaanini (99,5 miljardi dollarini), ütles roteeruv esimees Guo Ping traditsioonilises aastavahetuse läkituses.

Huawei ei ole börsil noteeritud ettevõte ja Guo ei esitanud läkituses firma teisi finantsandmeid lõppeva aasta kohta.

Ta märkis, et Huawei liikus tänavu mööda konarlikku, kuid rahuldust pakkuval teel.

Huawei on olnud USA-Hiina kaubandus- ja tehnoloogiasõja risttules alates 2018. aastast, kui Ühendriikide tolleaegne president Donald Trump kuulutas firma julgeolekuohuks.

Ühendriigid ei ole esitanud konkreetseid tõendeid väitele, et Huawei on julgeolekuoht, kuid on keelanud firmal hankida Ameerika päritolu osiseid, nagu mikrokiibid, samuti kasutada Google'i operatsioonisüsteemi Android.

Huawei käive langes ka mullu, osalt tulenevalt odavtelefonide brändi Honori müümisest, et aidata sel säilitada ligipääs elutähtsatele komponentidele.

Kaubandussõjast tingitud raskuste tõttu on Huawei olnud sunnitud liikuma kiiresti uutesse ärivaldkondadesse, muu hulgas näiteks isesõitvad autod ja tarkvara.

Huawei on maailma suurim võrguseadmete tootja ja oli kord suurim nutitelefonide tootja Apple'i ja Samsungi kõrval. Nutitelefonide äris on firma USA surve tõttu aga langenud.

Firma jaoks oli sel aastal väga tähtis sündmus Kanadas kolm aastat koduarestis olnud Huawei finantsjuhi Meng Wanzhou vabastamine ja naasmine kodumaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles